Arjantin’de Bitcoin Madenciliğine İlgi Büyüyor

Burak Özcan İçerik Editörü
Arjantin’de Bitcoin Madenciliğine İlgi Büyüyor

Kripto para piyasasında haftalardır düşüş eğilimi ile mücadele halindeyken, hafta başında yayınlanan habere göre Güney Amerika ülkesi Arjantin’deki Bitcoin (BTC) madencilerinin enerji konusunda olumlu yönde ilerlediği görünüyor.

Buenos Aires Times’da yayınlanan habere göre, Arjantin’deki kripto para madencilik çalışmaları; enerji sübvansiyonu, enflasyonun artışı ve para kontrolü gibi nedenlerden dolayı ciddi miktarda artış yaşadı.

Bu gibi gelişmelerin sonucunda uluslararası alanda da ilgi arttı. Kanada’daki madencilik şirketlerinden biri olan Bitfarms Ltd., Güney Amerika’da en büyük kapasiteli madencilik tesisi için kolları sıvadı. Bitfarms, yeni kurulacak tesisinde 1 Bitcoin‘in 4.000 dolar maliyet ile üretilebileceğini belirtmişti.

Agustin Beltramino şu sözleriyle durumu açıklıyor: “Bitcoin fiyatı son ayların en düşük seviyesinde olsa da, Arjantin’deki BTC madenciliği faaliyetleri, enerji giderlerinin çok düşük olması nedeniyle hala kâr getiriyor

Sözlerine devam eden Beltramino, madencilik donanımına yatırım yapacak olan kişileri uyardı ve maliyetlerin beklentinin üzerinde olabileceğini dile getirdi.

Beltramino, “Gerçek şu ki, Arjantin’de enerji ucuz olsa da, herkes bir gecede kâr sağlayamaz. Madencilik gücü, Arjantin’de madencilikten elde edilecek kârı hesaplamada kilit önem taşıyor” diye açıkladı.

Gerçek kazananlar, bir süredir madencilik yapanlar, çünkü madencilik donanımlarını çoktan amorti etmiş olabilirler. Kripto para madenciliğine yeni başlayanlar ise orta/uzun vadede kâr sağlamaya başlayabilirler.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.