Kurumsal Yatırımcıların İlgisi Ethereum’da

Burak Özcan İçerik Editörü
Kurumsal Yatırımcıların İlgisi Ethereum’da

Ethereum (ETH), bu günlerde kurumsal yatırımcılar tarafından oldukça talep gören bir kripto para birimi haline geldi. Ethereum ürünleri, kripto yatırım ürünlerinin yönetilir haldeki varlıklarının çeyreğine denk gelmiş durumdadır.

1 Haziran 2021’de CoinShares‘in yayınladığı Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı raporuna baktığımızda, geçen hafta kurumsal yatırımcılar kripto paraların yaşadığı büyük düşüşle birlikte kar sağlamak amaçlı 74 milyon dolarlık önemli bir kurumsal fon akışı yarattı.

Kurumsal fonların dağılımına baktığımızda yüzde 63’ten fazla bir oranın Ethereum ürünlerine aktarıldığı görülmekte. Bu oran 46,8 milyon dolar gibi bir miktara denk. Birden çok kripto para birimine yatırım imkanı sağlayan ürünlere 11 milyon fon aktarımı yapılırken, Cardano (ADA) ürünlerine 5,2 milyon dolar, Ripple (XRP) ürünlerine 4,5 milyon dolar ve son olarak Polkadot (DOT) ürünlerine 3,8 milyon dolar kadar bir fon yatırılmış durumdır.

Bitcoin ürünlerindeki geri çekilme ise yavaşlamış görünüyor. Bitcoin ürünlerinde geçtiğimiz haftaya kadar 110 milyon dolar geri çekilirken, içinde bulunduğumuz hafta 4 milyon dolara yakın bir miktar geri çekilmiştir. Üç haftalık dilimde ise Bitcoin (BTC) ürünlerinden toplam çekilen miktar 246 milyon dolar olmuş durumda.

Son 1 ayda Ethereum’un Bitcoin karşısında hakimiyeti üç katına kadar çıkmış olsa da 2021 yılının başından haziran ayına kadar aktarılan sermaye açısından Bitcoin açık ara önde olmaya devam ediyor. Bitcoin’e yılın başından bu yana 4,4 milyar dolar aktarılırken, Ethereum’a yalnızca 973 milyon dolar aktarılmıştır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.