SPK’dan Kripto Para Açıklaması

Burak Özcan İçerik Editörü
SPK’dan Kripto Para Açıklaması

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paraların Türkiye dahilinde kullanımı ve fiyat manipülasyonu ile ilgili SPK’dan resmi açıklama geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör’ün bugün yaptığı açıklamada, kripto para birimleri ile ilgili işleme alınacak yasal düzenlemelere yer verildi.

SPK Başkan Yardımcısı’nın açıklamasını Twitter’dan paylaşan Avukat Oğuz Evren Kılıç, yasal düzenlemelerin iki başlık altında ele alındığını ve “kripto varlıkların ihracı ve kripto varlık hizmet sağlayıcıların durumunun ele alındığını” aktardı.

Avukat Oğuz Evren Kılıç’ın Twitter sayfası üzerinden aktardığı bilgilere göre, “kripto para platformlarında sanal varlıkların saklanması hususu” ayrı bir şekilde düzenlenecek. SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Fiyat manipülasyonlarına karşı denetleyici ve önleyici mekanizmalar söz konusu olacak. Bu konular bizi en çok zorlayan hususlar.

Daha önceden Maliye Bakanlığı, kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin kaygı verici olduğunu belirtirken ” vergi konusunda çalışmalarının olduğunu ” belirtmişti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.