Jack Dorsey Doğruladı: Bitcoin Donanım Cüzdan Projesi Geliştiriliyor

Burak Özcan İçerik Editörü
Jack Dorsey Doğruladı: Bitcoin Donanım Cüzdan Projesi Geliştiriliyor

Sosyal medya platformu Twitter ve dijital ödeme firması olan Square’in CEO’su Jack Dorsey, donanım alanının yöneticilerinden Jesse Dorogusker ile Bitcoin (BTC) donanım cüzdanı geliştirdiğini onayladı.

Bitcoin savunucularından olan Jack Dorsey, geçtiğimiz ay Square donanım cüzdanı ve saklama hizmeti planını açıklamıştı. Bugün ise yapılacağını açıkladı.

Jesse Dorogusker, Twitter’da Bitcoin saklama hizmetini yaygın olarak kullanımını sağlamaya çalıştıklarını söyledi ve donanım cüzdanları ile ilgili hedeflerini açıkladı:

Netleştirmemiz gereken birçok soru ve problem var. Ürünün yönü ile işe başlayacağız: Önce Bitcoin, küresel dağıtım, çoklu imza özelliği içeren ‘destekli bireysel saklama’ çözümü ve mobil kullanıma öncelik verme…

Dorsey, kullanıcılara donanım cüzdanlarını yönetmek için kolay bir deneyim sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Saklama özelliği ‘ya hep ya hiç’ olmak zorunda değil. Muhtemelen ‘destekli bireysel saklama’ yoluyla hizmeti basitleştirebiliriz. Kullanıcıya ‘destek’ sunan bu özellik eksiksiz bir ürün tasarımı gerektirir: minimum kurulum süresi, mevcut cihazlara güvenme ve uçtan uca güvenilirlik.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.