TikTok Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

Burak Özcan İçerik Editörü
TikTok Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

Son zamanların en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, belirlenen türdeki reklamlara izin verilmeyeceğini açıkladı. FT Adviser’ın haberine göre, Bitcoin ve kripto para tabanlı tanıtım içerikleri TikTok’ta yayınlanamayacak.

Video paylaşım platformunun yeni kurallarına baktığımızda kullanıcıların, coğrafi konumlarından bağımsız şekilde finansal ürünler hakkında tanıtım içeriği yayınlaması yasaklandı. Haberde, “TikTok’un markalı içerik politikasına göre, tüm finansal hizmet ve ürünlerinin tanıtımı artık küresel olarak yasaklanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıl TikTok kullanıcıları, genellikle Dogecoin (DOGE) temalı içerikler oluşturdu ve kripto paraların popülerliğinde söz sahibi oldu.

Informed Choice müşteri eğitim başkanı Martin Bamford, şu sözlerle durumu özetledi. “[TikTok], alım satım platformuna kaydolmak veya ücretsiz menkul kıymet almak için ilgili kuruluşların sponsorlu linklerini doğrudan veya dolaylı olarak yasaklıyor” dedi.

TikTok üzerinde bu markalı içeriklerden bolca görüyoruz. Genellikle yetersiz bilgilendirilmiş yorumcular zengin olma vaadiyle takipçileri cezbediyor, ancak gerçekte parayı ilgili kuruluşlara verilen bağlantılar aracılığıyla kaydolan insanlardan kazanıyorlar.

TikTok’un getirdiği bu yasağın bütün finansal ürünlerin mi yoksa yalnızca tanıtım hedefiyle yapılan reklamları mı içerdiği henüz belirlenmedi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.