Bitcoin Sayısı Düşüş

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Sayısı Düşüş

Borsalarda Tutulan Bitcoin Sayısı Düşüş Göstermeye Devam Ediyor

Merkezi kripto para borsalarında yer alan Bitcoin sayısında, mayıs ayından bu yana düşüş yaşanıyor. Borsalardan günlük ortalama 2.000 BTC çekiliyor.

Glassnode, 12 Temmuz 2021 tarihinde Zincir Üstünde Bir Hafta adlı raporunda, merkezi borsalarda bulunan Bitcoin sayısı nisan ayındaki rekor zamanlarından bu yana görülmemiş seviyelere gerilemiş durumda.

Araştırmacılar, Bitcoin’i 65 bin dolar seviyelerine çıkaran boğa piyasası zamanında, borsaların Bitcoin rezervinin süregelen bir şekilde azalmasının önemli olduğunu açıkladı. Ancak Bitcoin fiyatının mayıs ayındaki düşüşü ile birlikte yükseliş trendi yerini düşüş trendine bıraktı ve borsalarda satış amaçlı birçok talep görüldü.

Temmuz ayında ise borsalara net bir biçimde Bitcoin transfer hacminin yapılmasıyla yeniden negatif bölgeye gerileme başladı

Çekimler ile alakalı zincir üstü ücretlerin oranında yükseliş yaşandı ve yüzde 3,7’den yüzde 5,4’e yükseldi. Bu istatistiklerle birlikte birikimin daha cazip bir seçenek olduğu ortaya kondu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.