Bitcoin Yükseldi; Bitcoin Yeniden 40.000$’ı Test Etti!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Yükseldi; Bitcoin Yeniden 40.000$’ı Test Etti!

Bitcoin (BTC) fiyatı, 39.000$ seviyelerine dönüş yapmadan önce yeniden 40.000$ seviyesini test etmeyi başardı. İki haftadır süren düşüş ivmesinin ardından bu yükseliş trendi Bitcoin’i iki gün içerisinde iki kez 40.000$ direncini kırmaya zorladı.

Kripto piyasası verilerine göre BTC/USD paritesi, 21 Temmuz’dan beri boğa piyasasını yaşadı ve 1 haftada yüzde 34’lük bir artış yaşadı.

Kripto para topluluklarına göre Bitcoin fiyatının artışı, Elon Musk, Michael Saylor gibi girişimcilerin açıklamalarının yanı sıra geleneksel bankacılık kurumlarına da bağlı olabilir. İçinde bulunduğumuz hafta içinde Amazon’un kripto para kabul edeceği ile ilgili söylentiler fiyatı artışa geçirse de firma bu haberi yalanlamıştı.

Mevcut fiyata hareketlerine bakıldığında Bitcoin’in 30.000 ila 40.000 dolar seviyeleri arasındaki koridorda destek kazandığı görülüyor.

Yazının yayımlanma saatinde Bitcoin fiyatı 39,500$ seviyelerinde işlem görüyor.

CNBC tarafından hazırlanan bir ankette katılımcıların yüzde 44’ünün Bitcoin fiyatının 30.000 dolar seviyesinin altına düşebileceğini söylerken, yatırımcıların %56’sı yükseliş yaşanacağını düşünüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.