Petrol Devi Bitcoin İddialarına Yanıt Verdi

Burak Özcan İçerik Editörü
Petrol Devi Bitcoin İddialarına Yanıt Verdi

Suudi Arabistan menşeili petrol şirket Saudi AramcoBitcoin madenciliği ile ilgili haberlerin doğru olmadığını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Saudi Aramco’dan yapılan açıklamada, “Şirketin, Bitcoin madencilik faaliyetlerine başlayacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışı ve tutarsızdır” denilerek bu iddialar reddedildi.

Dünyadaki en büyük petrol şirketlerinden biri olmasına rağmen, üçüncü en büyük şirketin de kendi bünyesine bağlı olduğu Saudi Aramco, hisselerinin ufak bir bölümünü çok uluslu bir konsorsiyuma satacağı iddia edilmekteydi.

Benzer iddiaları geçtiğimiz hafta Amazon da reddetmişti

Dünyaca ünlü şirketlerin Bitcoin haberleri ile gündeme gelmesi ve bu haberlerin hızlı bir şekilde reddedilmesi kripto para dünyasının ilgisini çekmiş durumda. Saudi Aramco’dan önce ekonomi gazetesi olan City A.M, ABD’nin ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon‘un Bitcoin kabul edeceği yönünde bir haberle piyasayı hareketlendirmişti. Amazon yapılan açıklamada iddialar kısa süre içerisinde reddetti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.