Ethereum’da 24 Saatte 13 Milyon Dolarlık ETH Yakıldı

Burak Özcan İçerik Editörü
Ethereum’da 24 Saatte 13 Milyon Dolarlık ETH Yakıldı

Ethereum (ETH), dün gerçekleşen Londra güncellemesinin start verilmesiyle birlikte yakım mekanizmasını devreye sokmuştu. Ethereum’da 24 Saatte 13 Milyon Dolarlık ETH yakılmıştır. Bu mekanizma ile birlikte ağdaki her blokta işlem ücretlerini yakarak dolaşımdan çıkarmakta. Bu işlemle birlikte piyasaya sürülen yeni ETH arzında kısmı bir azalma yaşanırken aynı şekilde madencilerin ücretlerini de yüzde 20 veya 30 oranında düşürdüğü söyleniyor. Uzun vadede bakıldığında Ethereum’un yeni ücret yakma mekanizmasının fiyat konusunda olumlu etkiler bırakacağı ve potansiyel açıdan artıracağı tahmin ediliyor.

4700 ETH yakıldı

Ethereum Londra Hard Fork’unun devreye girmesinin ardından işlem ücreti için ödenen 4700 adet ETH yakılmıştır.. Yazının yayımlanma tarihinde bu miktar 13 milyon dolar karşılığına geliyor. Bir diğer yandan Ethereum madenciliği devam etmesinden dolayı blok başına 2 ETH de piyasaya aktarılıyor. Diğer Blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.