Arjantin Cumhurbaşkanı’ndan Bitcoin Açıklaması

Burak Özcan İçerik Editörü
Arjantin Cumhurbaşkanı’ndan Bitcoin Açıklaması

Ekonomik krizin etkilediği ülkelerden olan Arjantin, Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez’in Bitcoin‘i kullanabileceklerine dair yeşil ışık yaktı.

“Hayır demek için bir sebep yok”

Ülkedeki haber ajanslarına konuşma yapan Fernandez, CBDC (merkez bankası dijital parası) kullanmayı hatta Bitcoin’i El Salvador gibi yasal bir hale getirip getirmeyeceği hakkındaki söylentilere yanıt verdi:

Çok ileri gitmek istemem ama ‘Hayır’ demek için de bir sebep yok. Belki de bu, gidilecek iyi bir yoldur. Sorduğumda, enflasyonun etkilerini sıfıra indirdiğini söylemişlerdi. Aslında bu küresel bir tartışma. İtiraf edeyim ben bu konuya dikkatli bir şekilde yaklaşıyorum. Fiyat artışı konusunda anlaşılması zor olan şeyler var. Tüm dünyada insanlar bunu tartışıyor. Hala sistemin tam anlamıyla genişlemediğini düşünüyorum ama tabii ki dikkate alınması gereken bir durum

Arjantin’de Bitcoin Dalgası Büyüyor

Enflasyon’un ciddi şekilde etki ettiği Arjantin’de Bitcoin alımlarında ciddi bir artış dalgası göze çarpıyor. Yatırımcılar Bitcoin’i, dolara geçiş amaçlı kullanmakta.

Arjantin Merkez Bankası Başkanı’ndan olumsuz yorum gelmişti

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez’in olumlu yorumlarının yanı sıra merkez bankası başkanı Miguel Pesce, hafta başında Bitcoin ile olumsuz yorumlarda bulunmuştu:

Bitcoin gerçek bir finansal varlık değil ve kalıcı bir kârlılık da sağlamıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.