Nvidia Kripto Para Madenciliğinde Hüsrana Uğradı

Burak Özcan İçerik Editörü
Nvidia Kripto Para Madenciliğinde Hüsrana Uğradı

Nvidia Kripto Para Madenciliğinde Hüsrana Uğradı. Oyunculara yönelik grafik işlemciler üreten Nvidia, 6.5 milyar dolardan fazla bir gelir elde etti. Fakat grafik işlemcilerle kripto para madenciliği amacında ise oldukça geride kaldı.

Merkezi Kaliforniya’da olan teknoloji firması, 1 Ağustos 2021 tarihinde biten ikinci mali çeyreğin finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirket, ilk çeyrekle kıyaslandığında yüzde 15 artış yaşayarak 6,51 milyar dolar gelir kazanmayı başardı. Artışta genel olarak oyun sektörünün payının olduğu gözükmektedir. 1,04 milyar dolar ise merkezi ve profesyonel görselleştirme ekipmanlarından geldi.

Nvidia, üçüncü çeyrekte ise 6,8 milyar dolar gelir beklentisi olduğunu belirtti.

Nvidia, bu yükselişlere rağmen kripto para sektöründe geride kaldı. CFO Colette Kress’in ilk çeyrekte yaptığı açıklamada şirketin kripto para madenciliği işlemcisi (CMP) için 400 milyon dolarlık bir hedefi olduğu bilinmekteydi. Ancak ikinci mali çeyrekte CMP satışlarında 266 milyon dolar değeri görüldü. Bu değerle birlikte hedefine ulaşamayan CMP ürünleri, Nvidia’yı hüsrana uğrattı.

Nvidia, üst seviye grafik birimleri için kripto para madencileri ve üst seviye oyuncular arasındaki dengeyi tutturmakta zorlanıyor. Şirket, kripto para madenciliği için donanımların kullanılmaması adına RTX 3060 serisi grafik kartlarındaki özellikleri düşürmüştür. Ayrıca hash oranı sınırlayıcı koymuştu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.