Bitcoin Fiyatı Aylar Sonra 50 Bin Dolar Seviyesinde!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Fiyatı Aylar Sonra 50 Bin Dolar Seviyesinde!

Bitcoin Fiyatı Aylar Sonra 50 Bin Dolar Seviyesinde. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı, pazar günü Mayıs ayından bu yana ilk defa 50 bin dolara yükseldi. Kripto para piyasasına bu yükseliş boğa piyasasının yaklaştığının sinyallerini verdi.

BTC fiyatı 50.500$ seviyesi ile günün en yüksek seviyesine çıkmayı başardı. Toplam piyasa değeri olarak baktığımızda ise Bitcoin, 940 milyar seviyelerine yükselmeyi başardı.

Verilere bakıldığında uzun vadeli işlem yapan kullanıcılar ve kuruluşların Bitcoin birikimlerini artmaktadır. Bunun sonucunda yakın zamanda arz sıkışmasına yol açabileceği konuşuluyor. Bitcoin’in 30 bin dolar seviyesinden 50 bin dolara yükseldi. Bu yükselişinde pozitif günlük kapanışların ivme oluşturması önemli bir etkisi bulunuyor.

Tüm bunların yanında Bitcoin Korku ve Hırs Endeksi’nde bir aydan az bir dönem içerisinde değişti. Bu değişim aşırı korku ibresi, aşırı hırs ibresine döndü.

Coingecko’nun derlediği verilere göre kripto para piyasasının toplam değeri yeniden artış trendine geçti ve 2,2 trilyon dolar seviyesine yaklaştı. Temmuz ayında bu değer 1,3 trilyon doların altındaydı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.