Solana SOL Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Burak Özcan İçerik Editörü
Solana SOL Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Solana (SOL) Rekor Kırmaya Devam Ediyor. Solana (SOL) fiyatı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan söylentilerle birlikte yükseliş yaşadı. 30 Ağustos’ta 100 dolar seviyesini geride bırakan SOL, bugün 130 dolara kadar tırmanmayı başardı!

SOL/USDT paritesine baktığımızda, son 24 saatte yüzde 29’luk bir artış yaşadı. bu yüzden Solana (SOL) Rekor kırmaya devam ediyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 130,11 dolara yükseldi. Solana’nın yaşadığı bu ralli. Solana’nın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarla ve “Ignition”u duyurması ile gerçekleştiği tahmin ediliyor. Solana ekibi. yeni gelişme ile ilgili açık kapı bırakmazken, olayın SOL token yakma ile ilgili olabileceği tahmin ediliyor.

Solana’nın resmi Twitter hesabından paylaştığı gönderi, topluluk içinde spekülasyonlara yol açtı.

Token yakma bilmecesi

Açık bir blockchain’e sahip olan Solana, SOL tokeni iki ana amaç için kullanmaktadır. İşlem ücreti ve Staking için kullanılan SOL, arzı sınırlı tutmak adına ödenen işlemlerin belli bir bölümünü yakıyor.

SOL token oluşturma hızı ise en yüksek değerden başlayarak zamanla azalmaya başlıyor. Solana, arz öncesi, ” önceden belirlenen uzun vadeli enflasyon oranında” stabilize tercihler yapılacağını bildirdi.

Kullanıcıların token yakma olayından uzaklaştığı durum ise Ignition tanıtım videosunda, 31 Ağustos – 8 Ekim tarihleri arasında şöyle bir cümle bulunmakta: “Sınır yok. Ne piyasaya süreceksiniz?” Kullanıcılara göre bu durum, token yakmanın aksine merkeziyetsiz uygulamalar veya NFT için bir etkinlik olabilir.

Anlık Solana (SOL) Fiyatı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.