Shiba Inu (SHIB) Nedir? Shiba Nasıl Alınır?

Burak Özcan İçerik Editörü
Shiba Inu (SHIB) Nedir? Shiba Nasıl Alınır?

Shiba Nedir?

Shiba Inu, Ağustos 2020 yılında oluşturulmuş ve kurucusu “Ryoshi” adındaki anonim olan merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. SHIB, birçok tokenin de dahil olduğu gibi Ethereum tabanlı ERC-20 tokenidir. SHIB, merkeziyetsiz bir topluluk oluşturma deneyi olarak tanımlanmaktadır. İlk başlarda ShibaSwap borsasında listelenen SHIB, 2021 Eylül ayı itibariyle birçok borsada listelenmektedir. 2 Eylül 2021 tarihinde Cointral’de Türk Lirası ile Shiba coin alınabilmektedir. Yazının devamında SHIBA nasıl alınır konusu açıklanacaktır.

“Dogecoin Katili” Shiba

Shiba Inu, resmi web sitesinde “Dogecoin Katili” olarak lanse edilmektedir. Ayrıca Shiba’nın toplam arzı 1 kentilyon olarak sınırlanmıştır. Günümüzde 400 milyon kadar SHIB dolaşımdadır. Topluluktaki kullanıcılara göre SHIB, Dogecoin‘i kısa sürede geride bırakabilecek kapasitededir.

Shiba Inu, Dogecoin’den farklı olarak bir ekosisteme sahip olan bir platform. Topluluğun en güvendiği argüman olan bu ekosistem ile Dogecoin’den daha iyi yerlere gelebileceklerini öngörüyorlar. Ayrıca ShibaSwap adında borsası bulunan Shiba Inu, bu konuda da Dogecoin’in önüne geçiyor.

Shiba Inu (SHIB) Nasıl Alınır?

Shiba Inu satın almak için iki yolunuz bulunmaktadır. İsterseniz ShibaSwap’ten SHIB alabildiğiniz gibi Cointral‘den de SHIB satın alabilirsiniz. 2021 yılı sonuna kadar olan %0 komisyon kampanyası ile Türk Lirası ile SHIB satın alabilirsiniz. Aşağıda sizlere nasıl SHIB alabileceğinizi anlattık;

  • Cointral’e üye olun

Cointral’e üye olmak çok basittir. E-posta adresiniz veya telefon numaranızı ilgili alana yazıp, parolanızı oluşturarak Cointral’de hesabınızı oluşturabilirsiniz.

  • Kimlik doğrulamanızı yapın.

Cointral hesabınızı oluşturun. Sonra Türk Lirası yatırabilmek için kimlik doğrulama işlemini tamamlamanız gerekmektedir. Bunun için kimliğinizin ön ve arka tarafını sisteme ekleyin. Daha sonra adresinizi gösteren bir belgeyi yükleyin. Son olarak Selfinizi (Kimlik ve Cointral tarih yazılı kağıtl ile ) sisteme dahil edin. Şimdi yüzlerce alt Coin ile işlem yapmaya hazırsınız.

  • Türk Lirası yatırarak SHIB/TL işlemi yap!

Kimlik doğrulamanızı tamamladınız şimdi SHIBA alım-satım işlemlerine hazırsınız. Şimdi banka transferi ile Cointral hesabınıza Türk Lirası depoziti yapın. Artık SHIBA işlem yapmaya hazırsınız. Daha detaylı bilgi için Web veya Mobil uygulamadan Destek bölümümüzden bilgi alabilirsiniz.

Türk Lirası ile Shiba Coin Al

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.