Yüzde 358 Bin Değer Kazanan Bitcoin Cüzdanı 9 Yıl Sonra İlk Kez Hareket Etti

Burak Özcan İçerik Editörü
Yüzde 358 Bin Değer Kazanan Bitcoin Cüzdanı 9 Yıl Sonra İlk Kez Hareket Etti

2012 yılından bu yana hiç hareket olmayan bir Bitcoin cüzdanı, yıllar sonra hareket ederek piyasayı heyecanlandırdı. Artık Balina Cüzdanı olan bu cüzdan 2012 yılından bu yana ilk kez erişen kişi, 30 milyon dolara yakın değere sahip 616 Bitcoin’i farklı bir cüzdana aktardı.

O dönemki Bitcoin fiyatı 13$

Cüzdan sahibi kişi Bitcoin aldığı dönemde BTC‘nin fiyatı 13 dolar seviyesindeydi. Bu balina cüzdan sahibinin yaklaşık 28 milyon dolara yakın Bitcoin’i bulunmaktadır. Bu hareketiyle birlikte Bitcoin balinası haline geldi. Cüzdanın değeri, 2012 yılından bu yana yüzde 358.000 değer kazanmayı başardı.

Eski cüzdanlar hareketlenmeye başladı

Son zamanlarda hareketsiz cüzdanlarda hareketlenmeler görünmekte. Geçen hafta 120 milyon dolarlık bir adresten yalnızca 22 dolarlık bir Bitcoin çıkışı yaptı. Diğer gelişmede ise bir cüzdandan başka bir cüzdana 9 yıl sonra 290 BTC gönderdi.

Satoshi tartışmaları yeniden gün yüzüne çıkabilir

Geçtiğimiz sene kripto para piyasasını heyecanlandıran bir olay yaptı. İlk Bitcoin bloğunun oluşturulduğu Şubat 2009’daki Bitcoinleri barındıran cüzdandan 500 bin dolarlık satış gerçekleşmişti. Bu hareketle birlikte Satoshi Nakamoto’nun varlığı konusunda tartışmaları canlandırmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.