FED Başkanının Açıklamaları Piyasaları Olumlu Yönde Hareketlendirdi

Burak Özcan İçerik Editörü
FED Başkanının Açıklamaları Piyasaları Olumlu Yönde Hareketlendirdi

Kripto para piyasaları, 2 gün süren bir düzeltme sonrası bugün (23 Eylül 2021) FED başkanı açıklaması ile olumlu yönde hareketler sergiliyor. Çin menşeili şirket Evergrande’nin iflas şüphesi küresel piyasaları ve kripto para piyasalarını olumsuz etkilemişti. Çünkü bu iflasla birlikte küresel bir geri çekilme gerçekleşmesi birçok yatırımcıyı korkutuyordu.

Evergrande’nin anlaşmalarıyla birlikte endişeler hafiflemiş oldu. Bununla birlikte Bitcoin (BTC), 44.000 dolar seviyesine kadar toparlama yaşadı.

Verilere baktığımızda Bitcoin, 21 Eylül 2021 tarihinde 39.500$ seviyesine kadar geriledi. Sonra yüzde 10’dan fazla yükseliş yaşadı. Yazının yayımlanma saatinde Bitcoin 43.600$ seviyesinde işlem görüyor.

BTC fiyatındaki artışın ana sebebi olarak görülen gelişme ise ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in açıklaması sonrasında gerçekleşti. Jerome Powell, FED‘in öngörülen gelecekte aylık tahvil satın alımlarına devam etmeyi planladıklarını belirtti. 2022 yılında faiz oranlarında fırlama bekleyen FED başkanı açıklaması bunun sinyallerini konuşmasında belli etti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.