JPMorgan’a Göre Kurumsal Yatırımcılar Altın Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor

Burak Özcan İçerik Editörü
JPMorgan’a Göre Kurumsal Yatırımcılar Altın Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor

JPMorgan‘a Göre Kurumsal Yatırımcılar Altın Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), içinde bulunduğumuz haftada yüzde 35 oranında değer kazandı önce 50.000$ direncini ardından da 55.000$ seviyesine ulaşmayı başardı. Bu yükselişle birlikte Bitcoin yeniden 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı.

JPMorgan’ın dün paylaştığı bildiriye göre, Bitcoin fiyatındaki artışın en büyük sebebi enflasyondan korunmak isteyen kurumsal yatırımcıların olduğu belirtildi.

Analistlere, “Yatırımcılar arasında yeniden su yüzüne çıkan enflasyon endişeleri, Bitcoin’in enflasyona karşı koruma olarak yeniden ilgi görmesini sağladı” diye durumun açıklamasını yaptılar. BTC‘nin altına kıyasla gerçek değeri konusunda algı değişikliği olduğunu ileri sürdü.

Kurumsal yatırımcılar, belki de enflasyona karşı altından daha iyi bir koruma olarak gördükleri için Bitcoin’e geri dönüyor gibi gözüküyor

JPMorgan’ın Mayıs ayında yayınlanan raporunda çelişkiler bulunmakta. JPMorgan’ın analistlerinin Mayıs raporunda büyük yatırımcıların Bitcoin’den ayrıldıklarını ve altına yöneldiklerini iddia etmişti.

Bitcoin, yazının yayımlanma tarihinde 55.700$ seviyesinde işlem görüyor. Diğer Blog içeriklerimize Linkten ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.