Geleceğin İnterneti Metaverse

Cointral Marketing Manager
Geleceğin İnterneti Metaverse

Metaverse Nedir?

Gelecegin interneti Metaverse bizlere neler vadetmektedir?

Metaverse veya sanal evren ilk kez 1992 yılında Neal Stephenson’un kaleme aldığı Snow Crash romanı ile ortaya çıkmıştır. Metaverse insanların sanal dünyada 3 boyutlu olarak yer almasını sağlar.

Bu teknoloji kullanıcıların sanal gerçeklik ekipmanlarıyla metaverse dünyasında 3 boyutlu olarak yaşamasını sağlar. Böylece, sanal dünyadaki alışverişler kripto paralar ile yapılabilmektedir. Yeni evrenin oyunları oynandıkça kripto para kazanabilir hale gelmiştir.

Metaverse, Mark Zuckerberg’in şirket isimlerinin “Meta” olacağını duyurması ile ortaya çıkmıştır.

“Mark Zuckerberg bu teknolojiyi fizikleştirilmiş internet olarak tanımlıyor.”

Geleceğin İnterneti Metaverse Geleceği Nasıl Etkiliyecek?

Metaverse, dijital dünyada sınırsız deneyimlere açılan kapıdır. Günümüzde hala bir sahibi olduğunu söyleyemediğimiz internet, dünyada şirketleri en değerli kılan yapı taşlarındandır. Baktığımızda dünya devi şirketlerin büyük çoğunluğunun internet şirketleri olduğunu görmekteyiz. Bu yeni evren, yakın gelecekte internetin yerini alırsa ekonomik açıdan büyük bir yükseliş göstermesi beklenmektedir.

Metaverse dünyasını oluşturan teknik altyapı tamamlandığında kullanıcıların kopyaları sanal dünyada var olacaktır. Bugün siz sokakta yürürken sizin dijital kopyanız da sizinle eş zamanlı olarak sokakta yürüyebilecektir. VR cihazlarına sahipseniz, gittiğiniz her yeri 3 boyutlu olarak görebileceksiniz. Hatta oradaymış gibi yaşayabileceksiniz. Bu sayede internet dünyasında olan her şeyi bu şekilde deneyimlemek mümkün olacak. Bu yüzden gelecegin interneti Metaverse olarak gözükmektedir.

Metaverse Coinleri Nelerdir?

Metaverse coinleri; alışveriş, sosyal medya ve oyun gibi alanlarda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Metaverse coinler tıpkı Ethereum, Bitcoin ve diğer alt coinler gibi kripto para borsaları ile alım- satım yapabilirsiniz.

Cointral‘de listeli metaverse projeleri şu şekildedir:

  • The Sandbox (SAND) – Merkeziyetsiz ortamda kurulmuş bir oyun ekosistem özelliği göstermektedir. Ayrıca bu ağın token’i SAND’dir.
  • Decentraland (MANA) – Ağına dahil olan kullanıcılara çeşitli içerikler üreterek kazanç elde ettirir. Ethereum tabanlı bir platformdur. Ağın yerel token’ı MANA’dır.
  • Enjin Coin (ENJ) – Blokzincir altyapısıyla oyun ürünleri üretmektedir. Ayrıca Enjin şirketin kripto parasına verilen isim olarak kullanılmaktadır. 
  • Defi Kingdoms (JEWEL) – Harmony ağı üzerinde oluşturulmuş bir platformudur.
  • Mobox (MBOX) – MBOX, Ücretsiz olarak oynanılmaktadır. Oynadıkça kazanılan bir ekosistem; verim çiftçiliği ve çiftçilik NFT’lerini birleştiren bir oyun platformudur.
  • Bir sonraki yazımızda gelecegin interneti Metaverse’e yatırım yapan şirketleri yayınlayacağız.

Hemen Cointral’e giriş yap ve Metaverse coin alım-satımına sen de başla!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.