Almanya’dan Kripto Euro Hamlesi!

Burak Özcan İçerik Editörü
Almanya’dan Kripto Euro Hamlesi!

Almanya Bankalar Birliği, dijital Euro ile ilgili bir bilgilendirme yazısı yayınladı. 200’den fazla özel banka ve yedi asil üyeyi temsil eden Alman Bankalar Birliği, dün yayınladığı makalede ekonomilerinin programlanabilir bir dijital paraya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Makale genel olarak parasal sistemin devletlerin sorumluluğunda olması gerektiğini ve bankalar veya özel şirketler tarafından üretilen diğer para birimlerinin, devlet tarafından oluşturulmuş mevzuatlara uygun olması gerektiğini belirtiyor. Diğer durumların kaos ve istikrarsızlığa yol açacağını söylüyor.

Bankaların, mutabakat odaklı, ortaklaşa ve tüm Avrupa devletlerini kapsayıcı bir ödeme sistemi yaratabilmesi koşuluyla, kripto tabanlı dijital bir Euro çıkarabileceğini belirtti ve devam etti:

“Dijital Euro’nun kullanıcısı, ister makine ister insan olsun, kesin bir şekilde tanımlanabilir olmalı. Müşterilere, bankalara ve ilgili diğer kurumlara, kara para aklama ve terörist fonlama karşıtı yasalar çerçevesinde uygulanan sıkı standartlar uygulanmalı.”

Alman Bankalar Birliği’ne göre rekabetçi bir ödeme sistemi, ortak bir standarta dayalı olmalıdır. ”Avrupa’nın rekabetçiliğini sürdürmek, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve işlem ücretlerini azaltmak için, Euro tabanlı, programlanabilir bir dijital paranın değerlendirilmesi gerekli.”

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.