Çin Kripto Borsalara Lisans mı Veriyor?

Burak Özcan İçerik Editörü
Çin Kripto Borsalara Lisans mı Veriyor?

Twitter’da bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, kripto para dünyasında heyecan yarattı. Attığı tweet’te, birilerinin kripto para birimi borsalarının yasal hale getirildiğini anlatan resmi belgelere sahip olduğu görülüyor. Yoksa Çin Kripto Borsalara Lisans mı Veriyor?

Geçtiğimiz günlerde Binance’ın Pekin şehrinde yeni bir ofis açacağını duyurduğu tarihle lisansın üzerindeki tarihin aynı olması ve aynı zamanda ortaya çıkması, Binance’ın Çin Hükümeti’nden yeni bir kripto para borsası lisansı almış olabileceği düşüncesine neden oldu.

Tweet’te paylaşılan fotoğrafa baktığımız zaman karşımıza Tianyancha adlı, geniş bir veri havuzuna sahip bir veri teknolojisi şirketi çıkıyor karşımıza. Ancak, siteye Çin dışından erişime izin verilmiyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, dünyanın önde gelen ekonomilerinden birisi olan Çin’in blockchain teknolojisinde lokomotif olması gerektiğini söyledi ve Bitcoin fiyatı bir anda patlama yaşadı. Çin basını konuyla ilgili çeşitli kaynaklardan teyit almaya çalışmakta, fakat henüz bir sonuca ulaşamadı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama olması durumunda sizlerle paylaşacağız.

Daha sonra CZ attığı tweet’te panik yapılacak bir durumun olmadığını belirtti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.