Ethereum Aldı, Servet Sahibi Oldu!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Ethereum Aldı, Servet Sahibi Oldu!

Amerikalı kripto para yatırımcısı Dan Conway, yazdığı kitapta Ethereum’a yatırım yaparak nasıl milyoner olduğunu anlattı.

Amerikalı bir kripto para yatırımcısı, “Bir Kripto Milyonerinin İtirafları” adlı kitabını yayımladı. Kitabında bir teknoloji şirketinde ara eleman olarak çalışırken, Ethereum sayesinde bir anda nasıl milyoner olduğunu anlatıyor.

Üç çocuk babası olan Conway, kariyerinde başarısız olduğunu düşündüğü bir dönemde bir seçim yapmak zorunda kalmış: “Birikimlerini Ethereum’a yatırmak veya kurumsal dünyanın emir komuta zincirinin içerisinde kaybolmak.”. The Hustle tarafından yayımlanan kitabın ana çerçevesi bir aile babasının, çocuklarının üniversite parasını hatta tüm aile birikimiyle yatırım yapma kararı aldıktan sonra çılgın kripto para alım satım macerasını anlatıyor.

Conway, “San Francisco’daki büyük bir multi-medya şirketinde 45 yaşında orta kademe bir yöneticiydim. Yıllık 150,000 dolar gibi hatırı sayılır bir ücret kazanmama rağmen sahte şirket kültürü, bürokrasi ve sonsuz emir zincirlerinden nefret ettim.” diyor.

Conway’in Linkedin sayfasına baktığımızda 6 yıl boyunca AT&T’de çalıştığını görüyoruz. AT&T’de çalışmayı bıraktığı tarih olarak, Ethereum’un yaklaşık 14 dolar civarında olduğu 2014 tarihi çıkıyor. Yatırımcı bu tarihte ailesinin tüm birikimi olan 100.000 doları Ethereum’a yatırım yapmak için kullanmış.

Conway kitabında, “Bitcoin’i yıllar önce kurumsal merdivenleri tırmanmaya çalıştığı sırada duymuştum. O zamanlar fiyatı çok yüksek bir dijital token’a para harcamak gülünç geliyordu. Dürüst olmak gerekirse bu durumun tamamen saçmalık olduğunu düşümüştüm. Yeni piyasaya çıkan Ethereum cazip bir fikir olarak karşıma çıktı. Ethereum ve diğer kripto paraların alt yapısını oluşturan Blockchain bir gün kurumları merkeziyetsizleştirmeyi vadediyordu. TechCrunch’ta yazdığı gibi hiyerarşi olmadan bir kuruluşun istikrarlılığını sağlayacaktı. Fazlasıyla iyi gibi görünüyordu.” ifadelerine yer veriyor.

100.000 dolara 26.750 ETH sahibi oldu

Conway, ailesinin bütün birikimi olan 100.000 doları Ethereum’a yatırdıktan sonra fiyat ani bir şekilde çöküş yaşadı. Parası 40.000 doların altına gerilemişti. Conway, bu düşüşü tekrar fırsat olarak gördü ve iki kat daha yatırım yapma kararı aldı. Wells Fargo bankasından evi karşılığında 200.000 dolar daha kredi aldı ve 2016 Aralık ayında bu paranın tamamı ile Ethereum aldı. Conway, 11,21 dolarlık ortalama fiyatla toplamda 26.750 ETH alabildiğini ifade ediyor.

Conway için her şey çok hızlı gelişti

“Yükseldi, yükseldi ve yükseldi… 2017 yılının Şubat ve Mart aylarında 15 dolardan 50 dolara kadar yükseldi. Nisan ayı itibari ile 70 dolardı ve Mayıs’ta 230 dolara yükseldi. 4 aylık bir sürede 300,000 dolarlık yatırımım 6 milyon dolara kadar yükseldi.”

Conway, Ethereum’un fiyat hareketlerinden çok etkilendiğini, coin’lerin kişiliğini tamamen değiştirdiğini ve 6 yıl boyunca çalıştığı işinden kovulduğunu belirtiyor.

Conway, “Özellikle fiyatın epeyce hareketli olduğu bir haftada, kendimi acil serviste nefes almakla mücadele ederken buldum. Doktor, ‘Seni endişelendiren bir şey mi var?’ diye sormuştu. Tüm bunların yanında kripto para hesabımın her an saldırıya uğramasından korkuyordum.” diyor.

Conway, sözlerinin sonunda “Kripto paraların önümüzdeki yıllarda dünyayı düzene sokmak için yeni olanaklar sağlayabileceğini ve bunun sonucu olarak tekrar patlama yapacağına eminim. Fakat kimsenin yaptığımı yapmaya çalışmasını önermem. Şansın başarımda önemli bir rol oynadığına inanıyorum. Doğru zamanda doğru olanı yapabildim. Benimki gibi hikayelerle birlikte her şeyini kaybeden insanların olduğu yüzlerce örnek de var.” notunu düşüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.