Decred (DCR) Coin Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Burak Özcan İçerik Editörü
Decred (DCR) Coin Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Decred (DCR), öncelikli olarak Blockchain sistemi üzerine kurulması amaçlanmış merkeziyetsiz bir ağ oluşturmak istenilen bir ekosistem olarak kısaca tanımlanabilir. Bitcoin Blockchain’in 2016 yılındaki Çatallanma işlemi yani Hard fork uygulaması aracılığı ile ortaya çıkmıştır.

Decred Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Decred, Proof of Work ve Proof of Stake iş kanıtlarını eş zamanlı olarak kullanabilen bir sisteme sahiptir. Decred’in geliştirici ekibi, PoW ve PoS’un yarattığı kuvvetli sistemin kullanıcılar açısından önemli katkılarının olabileceğini düşünmekteler.

Bildiğiniz üzere Bitcoin mining işlemi için donanım ve enerji ihtiyaçları son derece yüksektir. Decred ise mining donanımı bulunmayan veya mining yapmayan kullanıcılara onay görevi tanımlayarak dengeli bir ağ yaratmanın peşindedir. Decred’in bu planı ile 51 saldırılarının önü kesilmiş oluyor.

Piyasaya ilk sürüldüğü zamanlarda kripto para dünyası tarafından şaşkınlıkla karşılanan Decred’in kendi ağ sisteminde kullandığı bir oylama sistemi bulunmaktadır. Bu oylama sistemi sayesinde Decred ağı içerisinde gerçekleşecek bir değişiklik ile ilgili her kullanıcının söz hakkı olmuş oluyor.

Kriz anları yaşanması halinde ise demokratik bir oylama sistemi ile kolaylıkla sorunun üstesinden gelebiliyor. Ayrıca Decred’in kullanıcılarına sunduğu cüzdan uygulaması sayesinde Windows, macOs ve Linux’ta da platformun özelliklerini kolaylıkla kullanabiliyorlar.

DCR Coin

Decred’in geliştirici ekibi Atomik takas (Atomic Swap) özelliğini DCR coin ile entegre olarak çalışabilecek şekilde entegre etmiştir. Atomic swap özelliği sayesinde platformdaki kullanıcılar üçüncü kişilere gerek duymadan kripto para birimlerini değiştirebilmektedir. Atomik takas özelliği haricinde DCR’nin SegWit benzeri bir özelliğide altyapısında taşımaktadır. İşlem sırasındaki imzaları, verilerden ayırma özelliği ile daha fazla verinin yer almasına olanak tanıyor, bu sayede işlem hızlarında bir artış gözlemleniyor.

Decred (DCR) Satın Al

Decred, Bitcoin gibi 21 milyon olarak sınırlandırılmıştır. Decred’i Binance borsasından elde edebilirsiniz.

Cointral ile Decred satın alabilmek için öncelikle bir kripto para sahibi olmanız gerekmektedir. Cointral şubesinden Bitcoin veya diğer kripto paralardan birini kripto takas işlemi gerçekleştirerek DCR Coin’e çevirebilirsiniz. Decred’i borsalardan almak istiyorsanız Binance ve Poloniex gibi borsalardan alabilirsiniz.

Binance hakkında para yatırma ve çekme işlemleri için bilgi almak istiyorsanız “Binance Bitcoin Alma” ve “Binance Para Çekme” içeriklerine göz atabilirsiniz.

Cointral şubelerimizden Decred (DCR) satın alabildiğiniz gibi, BitcoinEthereumRippleLitecoinDashTetherBNB CoinCardanoBitcoin CashNeo, Ontology, Bitcoin SV ve 1200’den fazla kripto parayı kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.