Binance Yeni Listelediği Kava Nedir?

Burak Özcan İçerik Editörü
Binance Yeni Listelediği Kava Nedir?

Binance’in piyasaya yeni çıkan projeleri tanıtmak için oluşturduğu, token lansman platformu Binance Launchpad, bu yılın son iki projesini tanıttı. Kava ve Cosmos olarak piyasaya sürülecek bu iki yeni token Binance tarafından listelenecek. Cosmos, çapraz zincirli merkezi olmayan finans yani DeFi platformunu oluşturma çabası içerisinde ve kullanıcıların Bitcoin, XRP, Cosmos (ATOM) ve BNB gibi önde gelen kripto para birimleri için merkezi olmayan kaldıraç hizmeti sunuyor. Bu da kripto paralar için hedge imkanı sunmasının yolunu açıyor.

Kava Nedir?

Kava ekibi, Kava’ya sahip olan herkesin Cosmos şirketi tarafından desteklenen herhangi bir varlığa teminat olarak kullanabilmesine olanak tanımaktadır. İzinleri sağlamak adına çok taraflı bir CDP yani “teminatlandırılmış borç pozisyonu.” sunuyor. Binance Chain, Cosmos üzerinde çalıştığından, Kava,BTCB ve BNB gibi Binance’nin kendi varlıklarına CDP desteği sağlar. Kava, kullanıclarına hedge yoluyla pozisyon sağlayabilmek için USDX stabilcoin’i kullanmaktadır.

Binance CEO’su ve CZ olarak bilinen Changpeng Zhao yaptığı bir açıklamada;

Kava, Binance Launchpad üzerinde desteklemeye karar verdiğimiz ilk DeFi projesidir. Bu alan, kullanıcıların borçlanma ve borç verebilme sürecini kolaylaştırdığından, bu projeye sıcak baktık. İnsanların bir birine güvenmesine gerek bırakmayan bu projenin, büyük bir gelişme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Kava’nın platformu nedeniyle teminat olarak kullanılan BNB, başka bir kullanım alanınına sahip olacak ve kullanıcılarımız için de ek bir değer kazandıracak, ” dedi.

Kava Blockchain, kullanıcıların yönetişimde söz sahibi olabilmesini sağlamasının yanı sıra, Kava stake etme ve blok ödülleri kazanma hakkı tanır. Kava token hisse ispatı yani proof of Stake konsensüs makinazmasıyla güvence altına alınır.

Binance Launchpad, topluluğa ek özellikler sağlamak adına sistemi sürekli olarak yenliyor. Daha önceki proje lansmanlarında, kazanan bileti olmayanlara hiçbir ödül vermeyen Binance, bu lansmanda kazanan bileti olmayan kullanıcılara airdrop yaptı.

Kava Platform Nedir?

DeFi platformu, BTC, Cosmos, BNB ve XRP gibi öncü kripto para birimlerine merkezsiz kaldıraç ve hedge hizmetleri sunmaktadır. Akıllı sözleşmeler sistemi ile çalışan Kava, kullanıcılarını krediler ve kripto varlıklarla desteklenen ve algoritmik olarak yönetişim sağlayarak stablecoin’lerle erişimlerini sağlar.

Binance Launchpad Nedir?

Binance Lanchpad, dünyanın her yerinde bulunan Binance kullanıcılarının katılımı ile girişimcilerin kripto para projelerini hayata geçirmelerine kolaylık sağlayan özel bir lansman platformudur. Binance Launcpad’de hayata geçirilmesine karar verilen projeler, Binance ekosistemine dahil olur ve bütün desteklerinden faydalanabilir.

Binance Nedir?

Binance, Blockchain teknolojisinin getirileri olan kripto paraların özgürlüğünü arttırmayı amaçlamış bir Blockchain ekosistemidir. İçerisinde çeşitli kurumları barındıran bu ekosistem, Binance Exchange, Labs, Launchpad, Akademi, Research, Charity ve Trust Wallet gibi topluluk tarafından geliştirilen ürünlere sahiptir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.