Bitcoin Rehberi [Bitcoin Hakkında Her Şey]

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Rehberi [Bitcoin Hakkında Her Şey]

Bitcoin’i daha önce hiç duymamış ve bu sisteme dahil olmak isteyenler için bir yol haritası olması adına bu yazıyı hazırladık. Bitcoin kullanmaya nasıl başlanır, neler takip edilmeli, hangi siteler ve kaynaklardan faydalanılabilir? Bu yazımızda kısa kısa bu sorulara cevap arayacağız. İyi okumalar.

BTC Wallet

Bitcoin kullanmaya başlayabilmek için ilk olarak kişisel bir Bitcoin cüzdanı edinmek gerekmektedir. Bitcoin cüzdanı oluşturmak ücretsiz bir işlemdir. Cointral.com’a üye olarak Bitcoin cüzdanınız otomatik olarak oluşmaktadır.

Bu siteden kullanacağınız cihazınızın özelliklerine göre cüzdan uygulaması indirmek başlangıçta en uygun yöntemdir. Kripto para borsalarını kullanmaya başlamadan önce private key’i sadece sizin kontrolünde olan bir cüzdana sahip olmak çok önemlidir.

Bitcoin Haber Kaynakları

Kendinize en uygun cüzdanı seçtiniz ve yatırımınızı yaptınız. Devamında sahip olduğunuz coinler ile ilgili piyasa araştırması yapmak ve güncel haberleri takip etmek çok önemlidir. İngilizce biliyorsanız yabancı kaynak olarak çok fazla seçenek karşınıza çıkacaktır. Fakat İngilizce bilmiyorsanız bazı Türkçe kaynaklarda mevcuttur. İngilizce kaynaklardan önemli olanları: Coindesk, Newsbtc, Cointelegraph, CCNews, Bitcoinst, Coinspeaker, Cointral. Bu siteler genel olarak güncel haberleri paylaşsalar da, genel olarak bilgilendirici makalelere de yer verirler. Türkçe kaynaklardan ise: Bitcoin.org/tr ve cointral.com’u takip ederek güncel bilgi ve yayınlara ulaşabilirsiniz.

Kripto Para ile İlgili Forumları

Haber sitelerinin yanında, kripto paralarla ilgili forum ve tartışma grupları, bilgi edinmek adına çok faydalıdır. Forumlarda tartışmalara dahil olabilir, önceden açılmış konular hakkında bilgi sahibi olabilir veya cevabını bulamadığınız konularla ilgi başlık açarak, başkalarının fikrini alabilirsiniz. Çok fazla forum sitesi olmakla birlikte bunlardan bazıları çok niteliklidir. Bunlar, Bitcointalk ve Reddit‘in Bitcoin bölümü olabilir.

Eğer İngilizceniz yeterli değilse, Bitcointalk.org sitesinin Türkçe bölümünü kullanmanız faydalı olabilir. Ayrıca R10’un, Coin Sistemleri kısmı da oldukça aktif bir şekilde paylaşım almaktadır. Bu forumlarda kripto para kullanıcıları ile iletişim kurmanız ve paylaşımda bulunmanız size fayda sağlayacaktır.

Bitcoin Grafik Göstergeleri

Bitcoin’i mantık olarak anlamaya başladıktan sonra, fiyatıyla ve değeriyle ilgili arz talep ilişkisine ve temel göstergelere ihtiyaç duyacaksınız. Bu tarz bilgileri paylaşan çok sayıda website var, bunlardan en sade ve anlaşılır olanları sizler için derledik. Tüm kriptoların yer aldığı bir adeta coin’lerin wikipediası olan Coinmarketcap, tablo, grafik ve hacim bilgilerini anlık olarak izleyebilirisiniz. Bitcoinaverage, Cryptocompare ve Bitcoincharts gibi siteler başlangıçta oldukça yararlı olacaktır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.