Almanya’dan Heyecanlandıran Kripto Para Adımı!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Almanya’dan Heyecanlandıran Kripto Para Adımı!

Avrupa ve Dünya’nın güçlü ekonomilerinden biri olan Almanya, kripto para hakkındaki tavrını değişterecek gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıllarda kripto para birimleri hakkında olumsuz bir tavır takınan Almanya dün yaşanan gelişme ile Kripto Para sektörüne göz kırptı.

Almanya Federal Meclisi’nin onay vermesinin ardından resmi olarak 2020 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yasada, Alman bankalarının dijital para birimlerini saklama ve satışını yapabilmeleri imkanı bulunmaktadır. Avrupa Birliği Kara Para Aklama Direktifi önderliğinde hazırlanan bu yeni yasanın Almanya’da yaşayan vatandaşlar için bankalar aracılığı ile kripto para alabilme yolunun açacağı gözüküyor.

Bu gelişme, kripto para sektöründeki sorunlardan biri olan saklama sorununu Alman bankaları güvencesi ile çözmeyi planlıyor. Ayrıca yalnızca Almanya değil dünyanın dört bir yanındaki kripto para kullanıcıları ve yatırımcılarının bu bankalara varlıklarını yatırmaları sağlanabilir. Almanya Bankalar Birliği bu gelişmeyi olumlu olarak değerlendirdi.

Alman Hükümeti İçin Kontrol İmkanı

Yeni yasanın vatandaşlara getirdiği olumlu yanlarını bir kenara bırakırsak bu yasa Alman hükümeti açısından da oldukça olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Normal şartlarda vatandaşlarının dijital para kullanımlarını kontrol ve takip edemeyen Almanya, bu yasa ile birlikte belli bir sınıra kadar vatandaşlarını denetleyebilecek.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.