Çin Merkez Bankası, Dijital Para Birimi İçin Yeni Bir Aşamanın Eşiğinde!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Çin Merkez Bankası, Dijital Para Birimi İçin Yeni Bir Aşamanın Eşiğinde!

Çin Halk Bankası, kripto para birimi ile ödeme sistemi için geliştirmesini yaptığı testler için yeni bir aşamaya geçiyor. Merkez Bankası’ndan gelen bilgilere göre ön aşama tamamlanmış durumda. Büyük şirketler ve bankaların da yardımı ile bir test alanı oluşturuluyor.

Çin Halk Bankası, 2014’ten beri kripto para ile aktif ödeme sistemi üzerine çalışmalar yapıyor. Kısa bir süre önce paylaşılan raporda, Çin Halk Bankası Suzhou ve Shenzhen kentlerinde reel olarak dijital para testini başlatmaya hazırlanıyor. Bu test ile birlikte Huawei ve büyük yerel ticari bankalar dev şirketleri birleştiriyor.

Pekin’de yer alan bağımsız Caijing dergisine göre bu test, yıl sonuna kadar yavaş yavaş ilerleyecek. 2020’de ise yuan dijital parası amaçlı en iyi verimi almak için testler sıklaştırılacak.

Yapılacak testlerde her ticari banka çeşitli ödeme modelleri sunarak bir portföy oluşturulmasına yardımcı olacak. Aralarındaki en iyi ödeme yöntemi kriptoyu yürürlüğe sokmak için kullanılacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.