Nike Ethereum Blockchain’i Üzerinde Token Oluşturacak!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Nike Ethereum Blockchain’i Üzerinde Token Oluşturacak!

Dünyaca ünlü ayakkabı firması Nike, Ethereum Blockchain’i üzerinde ayakkabılarını kaydetmek için düğmeye bastı.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisinde paylaşılan 10 Aralık 2019 tarihli belgede Nike, eşsiz kimlikler oluşturmayı ve belli başlı ayakkabılar için ERC 721 tokenleri oluşturma amacında olduğunu belirtti. İnsanlar, fiziki olarak ayakkabıları satın alarak tokenlar karşılığında tamamiyle kişisel özel olan dijital ayakkabı hesaplarına girebilecekler.

Dijital olarak bir ayakkabının temsiliyetinden ziyade, ERC 721 tokenleri, renkler, arka planlar, stiller ve belli özellikler dahil olmak üzere bir ayakkabının dijital olarak tüm bilgilerini kaydedebilecek.

Patent sayesinde insanlar, ayakkabı ve ayakkabı tasarımları üzerinde kendi tarzlarına göre söz sahibi olabilecekler. Bu sayede uygulama kurucuları, kendi ayakkabılarını tasarladıkları gibi tasarımını gerçekleştirdikleri özel ayakkabıların kaç adet üretileceği konusunda sınırlama getirebilecekler.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.