Twitter’dan Bitcoin Özelliği mi Geliyor?

Burak Özcan İçerik Editörü
Twitter’dan Bitcoin Özelliği mi Geliyor?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Twitter, kullanıcıların birbirine bahşiş verebilmesi için platforma yeni özellik ekleme planları yapıyor.

Sosyal medya devi Twitter’dan yapılan açıklamada kullanıcıların, içerik üreticilere tweetleri üzerinden bahşiş verebilecekleri yeni bir özelliği aktif etmeyi düşündüklerini bildirdiler.

Pazartesi günü yapılan açıklamalara göre henüz yapılan bir çalışma yok. Twitter üzerinde yapılacak değişiklikler konusunda söz sahibi olan iki kişinin bu tarzda bir girişim konusunda fikir birliğinde olduğu ise gelen haberler arasında. Bahşiş sistemi ile ilgili çalışmaların yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Bitcoin ile Bahşiş

The Block’un yaptığı habere göre, bahşiş özelliği tamamen Bitcoin üzerine olmayacağı, seçenekler arasında Bitcoin’in de bulunacağı yönünde.

Bilindiği üzere Twitter CEO’su Jack Dorsey ciddi bir Bitcoin savunucusu. Bu durum göz önüne alındığında bahşiş konusu hayata geçirilirse Bitcoin seçeneğinin olacağını düşünmek hayalci bir düşünce değil. CEO daha önce yaptığı bir konuşmada şu sözlere yer vermişti; “İnternet kendine özel bir para birimini hak ediyor. Umarın bu Bitcoin olur. Ben, Bitcoin’in ciddi bir hayranıyım” demişti.

Ayrıca Jack Dorsey daha önce, iki büyük blockchain firması olan Square ve Square Crypto’ya yatırım yapmıştı. Geliştirdikleri uygulamayla 148 milyon dolar değerinde Bitcoin transferine kolaylık sağladı. Bu gelişmeler göz önüne alındığında, Twitter üzerinde bir bahşiş uygulaması kullanılmaya başlanırsa, seçeneklerden birinin Bitcoin olacağını söylemek mümkün gibi gözüküyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.