Google’dan Blockchain Adımı!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Google’dan Blockchain Adımı!

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarda blockchain konusunda büyük bir gelişme yaşandı. Açıklamalara göre Google, dağıtık defter kuruluşu olan Hedera Hashgraph’in yönetim organında üye olarak dahil oldu. Bu sayede Google, blockchain alanında önemli bir adım atmış oldu.

Google ve Hedera Hashgraph Ortaklığı!

Bulut alanında faaliyet gösteren bir firma olan Hedera Hashgraph, resmi blog sayfasında şu sözlerle konuyla ilgili açıklama yaptı. “konsey üyeliğimizin bir parçası olarak Google Cloud, bir Hedera ağ node’u işletecek ve GCP’nin diğer herkese açık DLT veri kümeleriyle birlikte analitik olarak kullanılabilir veriler sunacak. Ayrıca GCP’nin DLT ağları ve merkezi olmayan uygulamalar için tercih edilen bulut sağlayıcısı konumunu destekleyecek.”

Bir diğer yandan Google Cloud geliştirici kısmının avukatı Allen Day“Hedera’nın bugüne kadar başardıkları şeyden ilham alıyoruz ve dağıtık defter teknolojisi ile mümkün olan durumları desteklemek için altyapı ve teknolojiler sağlamayı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu. Hedera platformuna göre ise bu durumun mevcuttaki bir birleşmenin derinleşmesi anlamına gelmektedir.

Bunların yanı sıra Hedera Hashgraph’in ürün başkan yardımcısı olan Atul Mahamuni’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Başlangıçta kullanım kolaylığı, ağ avantajları ve genel platform performansı için Google Cloud’a başvurduk. Google Cloud Platformu, kurumsal kullanıma hazır DLT’nin benimsenmesini büyük ölçüde sağlama hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak mükemmel bir temeldi.

Yönetim Konseyi Devlerden Oluşuyor!

Yönetim konseyine göz attığımızda diğer üyelerin de oldukça köklü olduğunu görebiliyoruz. Bu firmalardan bazıları şunlardır: IBM, Deutsche Telekom, Boeing, Nomura ve Tata Communications

Google ortaklığının ardından Hedera Hashgraph ağında bulunan HBAR tokenı, yüzde 129 seviyesinde rekor bir artış gösterdi. HBAR bu yazının yayımlanma tarihinde 0,060158 USD seviyesinde işlem görmektedir. Hedera ve diğer kripto para birimlerinin güncel gelişmelerini takip etmek istiyorsanız sosyal medya kanallarımızı ve Cointral web sitemizi takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.