Ethereum 280 Dolar Seviyesini Aştı!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Ethereum 280 Dolar Seviyesini Aştı!

Ethereum, 2020 yılının ilk aylarında en çok konuşulan kripto para birimleri arasındadır. 15 Şubat 2020 Cumartesi sabahı 280 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor. Buna göre Ethereum, gün içerisinde 5,11% değerlenmiştir. Her geçen gün direnç noktalarını kıran Ethereum, yükseliş eğilimi ile kullanıcıların yüzünü güldürüyor.

Ethereum’un bu yükselişi ile birlikte piyasa değeri 31.072.150.787 USD olurken, kripto para piyasalarında değer olarak oranı 10,04% oldu. Bu arada, CoinMarketCap verilerine göre piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan kripto para, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,432 dolar seviyesine geri dönebilecek mi? Bazı analistlere göre bu iddia çok kolay bir şekilde gerçekleşecek.

Ethereum’un 24 saatlik istatistiklerine baktığımızda, $275,23 ile $287,94 seviyeleri arasında işlem gördüğünü görüyoruz. Haftalık olarak istatistiklere göz attığımızda ise Ethereum, yüzde 26’dan fazla artış yaşayarak dikkatleri üzerine çekti. Ethereum, $217,0433 ile $287,9221 seviyeleri arasında işlem görerek büyük bir yükseliş yaşadı.

Ethereum Dışındaki Diğer Kripto Paralardaki Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin‘e baktığımızda var olan fiyatını koruduğunu görüyoruz. Aynı zamanda, BTC, 0,50% oranında yükselerek 10,255,021 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu arada, Bitcoin Halving yaklaştıkça, Bitcoin’in fiyat konusunda nasıl bir reaksiyon göstereceği merak edilmektedir. 10.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması ile kullanıcılarını heyecanlandırdı. Halving etkinliğine sayılı günler kala, neler olup biteceği hakkında son sözü Bitcoin söyleyecek.

Ripple (XRP) ise 4,45% oranında artış göstererek yükselişini sürdürdü ve 0,336822 seviyesinden işlem gördü. Eski günlerini mumla arayan Ripple, çeşitli anlaşmalarla yeni arayışlar peşinde.

Kripto para birimlerinin büyük bir çoğunluğunun 2020 yılının ilk aylarında başarılı bir yükseliş ivmesi yakaladığını söyleyebiliriz. Ethereum 2.0 versiyonu, Bitcoin Halving etkinliği, küresel gelişmeler, spekülasyonlar ve birçok nedenden dolayı kripto para birimleri, bu gelişmelere ani reaksiyonlar göstermekte. Henüz 1.5 ayını geride bıraktığımız 2020 yılında şu anda en çok dikkat çeken kripto para birimi Ethereum oldu. Bakalım ilerleyen günlerde ve aylarda ne denli gelişmeler yaşanacak hep beraber göreceğiz. Bizi sosyal medya kanallarımızdan takip ederek güncel olarak gündemi takip edebilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.