Bitcoin Son 7 Yılın En Büyük Düşüşünü Yaşadı!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Son 7 Yılın En Büyük Düşüşünü Yaşadı!

Bu günlerde coronavirus salgını nedeniyle ilaç pazarı harici bütün pazarlar büyük düşüş yaşıyor. Global pazarlar koronavirüs endişesinden dolayı kaygı duyarken, kripto para birimleri de bu trendden etkilendi. Lider kripto para birimi Bitcoin, dün gün içerisinde 5.500 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Dün gece 3.700 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayan Bitcoin, yüzde 28’den fazla düşüş yaşadı. Bu düşüş 2013 yılının Aralık ayından beri en büyük günlük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin’in bu büyük düşüşü diğer kripto para birimlerinde de görüldü. Ethereum, Ripple, Litecoin, BNB Coin ve birçok altcoin yüzde 30’dan fazla değer kaybetti. Lider kripto para birimi Bitcoin’in ardından toplam piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, bir günde yüzde 33 değer kaybederek 5 yıllık günlük en büyük düşüşünü yaşadı.

Bir diğer yandan birçok kripto para piyasasında yoğunluk oluştu. Ethereum platformu büyük düşüşler sonrası kilitlenme noktasına geldi. Bazı kripto para borsalarında para çekme işlemleri askıya alındı. Ethereum para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Küresel salgın alarmından sonra dünya çapında ekonomik olarak büyük etkiler ortaya çıktı. İlerleyen günlerde coronavirus vakalarının ne durumda olacağını ve kripto para birimlerinin ne denli tepki vereceğini hep beraber göreceğiz. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız sosyal medya kanallarımızı takip edebilirsiniz. BTC, ETH ve diğer kripto para birimleri ile ilgili bilgi verici içeriklere de blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Coronavirus Bitcoin Halving’i Etkiler mi?

Geçtiğimiz Şubat ayının başında BTC.TOP CEO’su Jiang Zhuoer’in Weibo’da paylaştığı habere göre, salgından dolayı kripto para madenciliği makinelerini durdurulma noktasına gelmiş. Coronavirus, Çin Halk Cumhuriyeti’nde hayatı neredeyse durma noktasına getirdi. Ülkede birçok kurum aksamış durumda. Çin’in Wuhan şehrinde karantina ve salgından dolayı sokaklar bomboş.

Çin’de hal böyle iken ekonominin etkilenmemesi mucizeydi. Kripto para borsaları da bundan nasibini aldı. Kripto para madenciliğine büyük zarar veren salgın, birçok kripto para madenciliği çiftliğini kapatma kararlarına neden oldu. Jiang Zhuoer, daha öncesinde makinelerin bakım zamanında bile hiç kapatılmadığını vurguladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.