Analist: Açıklama Bitcoin Yükselişine İşaret Ediyor!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Analist: Açıklama Bitcoin Yükselişine İşaret Ediyor!

Geçtiğimiz haftadan bu yana kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, birçok yatırımcının endişe yaşamasına yol açtı. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen fiyat 5.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmayı başardı. Bunun gerçekleşmesinde Tether‘in 40 milyon USDT‘yi Bitfinex’e göndermesi büyük rol sahibi oldu.

Madenciler zor durumda olabilir.

Tüm bunların yanı sıra dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilik havuzu işletmelerinden olan F2Pool, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda yakın bir zamanda hashrate düşüşünün yaşanacağını ifade etti. F2Pool, hashrate’in fiyatı geriden takip ettiğini açıkladı. Hashrate düşüşü güvenlik bakımından olumsuz bir durum olarak görülse de, madenciler açısından çok daha fazla kazanç kaynağı olabilir. Ancak buna rağmen fiyat 9.000 dolardan 5.000 dolar bandına kadar düşüş yaşaması piyasalarda ciddi bir güven kaybına sebep oldu. Bazı kişilere göre iflas durumu bile söz konusu olmaya başladı. Bitcoin madencileri, bu düşük fiyatlardan dolayı maliyetleri karşılayamadıkları konuşuluyor. 2018 yılında da aynı şekilde madencilerin iflas etme haberleri gündeme gelmişti ve fiyat sert bir şekilde düşüşe geçmişti. Tecrübeli analist, bu durumun tam tersi olacağı yönünde tweet attı.

Light Crypto, yıllar boyunca kripto para alım satım işlemlerinden aldığı derslerden en önemlisinin, madencilerin iflas açıklamalarına başladığında Bitcoin’in yükseliş yaşayacağını vurguladı. Bu yorumu ile birlikte kullanıcılardaki umutları tazelemiş oldu. Coronavirus sebebi ile çalkantılı günler yaşayan kripto para piyasaları, ilerleyen günlerde nasıl bir reaksiyon vereceğini hep beraber bekleyip göreceğiz. Gündemle ilgili daha fazla haber içeriği görmek istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir veya haberler sayfamıza göz atabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.