Bakkt ve CME’den Rekor Düşüş!

Burak Özcan İçerik Editörü
Bakkt ve CME’den Rekor Düşüş!

Bitcoin’in kurumsal açıdan alım-satım işlemleri ile ilgili olan türev piyasalarının hızlı bir şekilde gelişmesi ile CME (Chicago Mercantile Exchange), 2017 yılında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin listelenmesinin ardından popüler bir trend sahibi oldu ve seçimlerin başında gelmeye başladı. Kurumsal Bitcoin alım-satım alanında diğer önemli kurum Bakkt’tır.

Koronavirüs salgını ile finansal kriz durumunun ciddi bir şekilde gün yüzüne çıkmasından dolayı, Bitcoin’deki işlemlerde rekor hacimlere ulaşması önem arz eden haberlere konu oldu. Ancak bu iki şirkette Bitcoin oldukça pasif kaldı.

Kurumsal yatırımcılar, Bitcoin ile ilişkili yatırım araçlarından uzak duruyorlar ve bu durum Bakkt ve CME’de net bir şekilde görülüyor. CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerindeki ileri düzey başarısı, aylar önce BTC opsiyonlarına da ön ayak olmuş oldu. Bu opsiyonlardaki alımlar oldukça dikkat çekici cinstendi ve bir haftalık dilimden sonra 5 milyon dolarlık rakamlar görüldü.

Bunların haricinde borsa, içinde bulunduğumuz haftanın ortasında yalnızca 3 Bitcoin opsiyon sözleşmesi görerek en kötü günlerinden birini yaşadı. Bir sözleşme 5 BTC’lik iken toplam işlem hacmi 15 BTC civarlarındaydı. Değer bakımından 80 bin dolar seviyesine çıkmış durumda.

Bakkt’ta işlem yapılmıyor!

Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin bir diğer adresi olan Bakkt, Ocak ayının sonlarından beri düşük hacimde seyrediyor. Biraz daha derin analiz yapmak gerekirse 20 Ocak’tan 20 Mart’a bir ya da daha fazla sözleşmenin işlem gördüğü gün sayısı sadece dört oldu.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.