Jack Dorsey: “Teşvik Paketini ABD’den Daha Verimli Dağıtabiliriz”

Burak Özcan İçerik Editörü
Jack Dorsey: “Teşvik Paketini ABD’den Daha Verimli Dağıtabiliriz”

Square Inc ve Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, şirketinin kripto ödeme uygulaması olan Cash App’in, ABD’nin dağıtmayı planladığı teşvik paketini ABD hükumetinden daha başarılı ve etkin bir şekilde dağıtabileceğini inanıyor.

Dorsey, geçtiğimiz günlerde paylaştığı gönderide bir Cash App kullanıcısının, uygulamanın ABD’nin 2 trilyon dolarlık teşvik paketini dağıtmak için kullanılabileceği önerisine cevap verdi.

Dorsey, kullanıcının önerisine “İnsanların acilen yardıma ihtiyacı var.” yanıtını verdi. “Teknoloji, günümüzde çoğu insana para ulaştırmak için mevcut (banka hesabı olmayanlara bile). Square ve diğer birçok meslektaşımız bunu gerçekleştirebilir. ABD hükümeti, yardımcı olmamıza izin verin.” sözleriyle de istekte bulundu.

Cash App haricinde bir diğer ödeme platformu Venmo, 27 Mart 2020 tarihli CNN haberine göre ABD Hazine Bakanlığı ile fonların dağıtılması konusunda yardım edebilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.

Banka ile ilişiği olmayanlar da kullanabilecek!

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Binance.US CEO’su Catherine Coley, ABD hükümetinin teşvik paketini dağıtmak için mevcut ödeme araçlarıyla birlikte finansal hizmetlere erişimi bulunmayan yani bankalarla ilişiği olmayan kişileri ihmal edebileceği konusunda uyarmıştı.

Coley, ”Mevcut yollar genellikle banka hesabı olmayanları veya bu gibi kriz durumlarında fiziksel bankaları ziyaret edemeyecek olanları göz ardı ediyor.” diye belirtti.

“Teşvik çekini bozdurmak için masraf pahalı hizmetlere mecbur kalacaklar”

Ödeme şirketlerinin tümünü temsil eden ticari kuruluş Elektronik İşlemler Birliği’nin CEO’su Jodie Kelley, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray’a teşvik paketini dağıtma amacıyla bankacılık sistemini kullanmanın dezavantajlarını ve risklerinin bulunduğu bir mektup yazdı. Mektupta Kelley şu sözlerle durumu özetliyordu:

Geleneksel finans kuruluşlarında banka hesabı olmayan birçok Amerikan var. Teşvik çekini bozdurmak için pahalı hizmetlere mecbur kalacaklar.

Mektupta ‘‘Elektronik ödeme seçenekleri ile nakit teması azaltılarak virüse maruziyet azaltılabilir, ayrıca sosyal mesafe de korunabilir.” diye belirtildi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.