Ethereum 2.0 Geliyor

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Ethereum 2.0 Geliyor

Kripto para piyasasının hacim bakımından en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum için son zamanlarda yeni versiyon haberlerini sıkça duyuyoruz. Uzmanların görüşüne göre ETH 2.0 güncellemesinin ardından fiyatında olumlu yönde etkilenmesi muhtemel bir görüş. Hatta bazı analistlere göre güncelleme sonrası büyük bir boğa sezonu beklenmektedir. Beklenti sadece fiyat üzerinde değil, aynı zamanda finans dünyasının da kökünden değişmesi yönünde.

ETH 2.0’ın önümüzdeki ay içerisinde başlatılması beklenmektedir. Adam Cochran ETH 2.0 için şu ifadeleri kullandı; “Ethereum’da yaşanacak bu gelişme kripto para birimi ekonomisi için en büyük gelişmelerden birisi olabilir.” dedi. Tüm bu gelişmelerin ardından kripto para camiasında en çok merak edilen konuların başında, yeni versiyonun geliştirilmesinden sonra fiyatın nasıl etkileneceği.

Ethereum 2.0 söylentisi balinaları harekete geçirdi

Ethereum 2.0’ın kısa süre içerisin de gerçekleşeceğini duyan yatırımcıların gözleri bir anda Ethereum’a dönmüştür. Ardından, son 1 ay içerisinde yüzde 25’lik bir artış gerçekleştirildi. Beklentiye göre ise asıl artış ETH 2.0 sonrasında gerçekleşecek. Ethereum’un kurucusu ve CEO’su Vitalik Buterin ise, aceleci davranılmaması gerektiğini düşünmektedir. 2.0’ın etkisinin zaman içerisinde fark edileceği düşüncesinde.

Akıllı Sözleşmelere ilgi büyük, neredeyse yüzde 75’lik bir artış söz konusu

Önde gelen kripto para birimi Mart ayında akıllı sözleşme sayısında rekor seviyeye ulaştı. Son 1 ay içerisinde yüzde 75’lik bir artış gösteren akıllı sözleşme satısı, ETH tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak sözleşmelerdeki bu artış işlem hacimlerini çok fazla etkilemedi.

Akıllı sözleşmeler 2018 yılında zirve yaparak 1,5 milyon adede kadar ulaşmıştı. 2019 yılı içerisinde bu sayı 670 bin adede kadar gerileyerek yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. DeFi platformunun etkili bir performans göstermesi ve çok sayıda yatırımcı çekmesini saplayarak Ethereum’u tekrar eski günlerine döndürmüş durumda.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.