Bitcoin Yükselirken 160 Milyon USDT Üretildi

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Bitcoin Yükselirken 160 Milyon USDT Üretildi

Bitcoin fiyatının 9.00 dolar bandına dayandığı bugünlerde, Tether Treasury (USDT) 160 milyon yeni token üretimi gerçekleştirdi.

Bitcoin son 24 saat içerisinde önce 8.000 dolar, sonrasında 9.000 dolar seviyelerini geçmeyi başardı. Amerikan doları destekli sabit coin olan Tether (USDT) bu süreçte bir üretim çılgınlığı içerisine girdi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayınlar yapan ve yüksek miktarlarda gerçekleşen kripto para hareketlilikleri konusunda bilgi veren Whale Alerts’a göre, Bitcoin’in 8.000 doları geçmesi ile birlikte Tether (USDT)’de üretime başladı. Dolayısıyla, İlk aşamada 60 milyon USDT’yi parçalar halinde piyasaya sokan, Tether Treasury, BTC’nin 8.500 dolar seviyesine gelinmesiyle birlikte 100 milyon USDT daha piyasaya sürdü. Piyasaya giren USDT miktarı 160 milyon dolara ulaştı.

Nisan ayında patlama yaşanmıştır

Tether (USDT), kurulduğu günden bugüne kadar 7.8 milyar dolarlık token arzı gerçekleştirdi. Dolayısıyla, Nisan ayında gerçekleşen arz miktarı 1 milyar doların üzerine çıkmış durumda.

Öte yandan kripto para birimi ile ilgili şüpheler hala sürmekte. 1:1 oranında üretilmesi gereken USDT’nin yalnızca yüzde 74’lük kısmının teminat altında olduğu hakkında, 2019 yılında davanın açılmış olduğu vurgulanabilir.

Bitcoin’e Tether destek olabilir mi?

BTC’de yaşanan hızlı yükselişin sebeplerinden birinin de, Tether’in bu ay içerisinde çok fazla token arzı yapması olarak düşünülmektedir. Sonuç olarak, Yazım saati itibari ile Bitcoin fiyatı 8.850 dolardan kendine alıcı bulabiliyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.