Bitcoin Aramaları Artışa Geçti

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Bitcoin Aramaları Artışa Geçti

Bitcoin ve diğer kripto paralarda yaşanan artış tüm dünyanın ilgisininde. Nisan ayının başından bu yana süren sürekli yükselişle birlikte Google arama motoru başta olmak üzere, sosyal medya platformlarında Bitcoin ile ilgili aramalarda ciddi oranda bir artış yaşanmıştır.

12 Mart’ta, koronavirüs pandemisinin etkisiyle birlikte kripto para birimi sektörü büyük bir çöküş yaşamıştır. Ardından, hızlı bir toparlanma sürecine girmiştir. Salgın nedeniyle evlerinde kalan insanlarında dikkatini çeken bu durum Google aramalarına da yansımış durumda. Ocak ayına oranla Google üzerinde yapılan Bitcoin aramalarında yüzde 62 oranında bir artış yaşanmıştır.

Ayrıca sosyal medya platformlarından yapılan Bitcoin ve kripto para ile ilgili paylaşımlarda da önemli bir artış yaşanıyor. Popüler sosyal medya platformu Twitter üzerinden, Bitcoin hashtag’i ile yapılan paylaşımlarda, 23 Nisan tarihinde rekor kırıldığı bildirilmiştir.

Bu tarz gelişmelerle birlikte, kripto para piyasalarına yeni yatırımcıların katılımı da gözlenmektedir. Yapılan araştırmaya göre, daha önce kripto para birimlerine hiç yatırım yapmamış insanların yüzde 72’si, gelecekte bu alanda yatırım yapmayı planladıklarını belirtiyorlar.

Bitcoin’e yatırım yapan kadın yatırımcı sayısında artış yaşanıyor

CoinMarketCap’in paylaştığı bir rapora göre kripto para birimlerini kullanmaya başlayan kadın yatırımcı sayısında yüzde 44’lük bir artış yaşanıyor. Koronavirüs (COVID-19) salgını itibari ile hızla artmaya başlayan kadın yatırımcı sayısı, özellikle 18 – 24 yaş aralığında yoğunluk gösteriyor. Raporda yer alan verilere göre bu yaş gurubundaki artış ise yüzde 64’ün üzerinde.

Fiyatın yukarı yönlü hareketini yeni katılımcıların yoğunluğu belirleyecek

Uzmanlara göre yeni katılımcıların katılımı ile, Bitcoin ve diğer altcoinlerde yaşanan artış devam edecek. Bitcoin arzı belirli bir varlık olduğundan dolayı, katılımcının ve talebin artmasıyla birlikte fiyatın olumlu yönde değişkenlik göstermesinin kaçınılmaz olduğu belirtilmektedir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.