USDT Arzı Günden Güne Artıyor!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
USDT Arzı Günden Güne Artıyor!

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin tedarikçisi konumunda bulunan Tether Thesury, USDT arzına hız kesmeden devam ediyor. Açıklamaya göre geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleştirilen arz, Nisan ayında arz edilen miktara ulaşmış durumda.

Yüklü miktarlarda kripto para hareketlerini sosyal medya platformu Twitter üzerinden bildiren Whale Alert’a göre, Tether son 15 gün içerisinde 480 milyon USDT piyasaya sürdü. Bunun bir önceki ay arz edilen rakamla hemen hemen aynı olduğu ifade ediliyor. Tether Thesury, USDT arzını bu hızla devam ettirirse geçen ay üretilen rakamın 2 katını üretmiş olacak.

USDT arzı kripto para piyasasını etkiliyor mu?

Stablecoin’ler adından da anlaşılacağı gibi itibari paralara sabitlenmiş kripto varlıkları ifade etmektedir. Tether ise Amerikan dolarının değerinin karşılığı olarak piyasaya sürülmektedir. Piyasaya olan ilgi arttıkça Tether arzının da aynı oranda arttığını ve diğer kripto para birimlerinin de fiyat olarak arz artışıyla değerlendiği uzmanlar tarafından sıkça dile getirilen bir konu. Ayrıca Tether Thesury’de yaptığı açıklamalarda talebe uygun oranda arz gerçekleştirdiklerini bildiriyor.

Yapılan bazı araştırmalara göre ise, arzda yaşanan artışın Bitcoin ve diğer altcoinlerin fiyatlanmasında önemli bir rol oynamadığı iddia ediliyor.

Tarihsel sürece baktığımızda ise Tether arzında yaşanan artış dönemlerinde, kripto para birimlerinin fiyatında da artış yaşanıyor. Mart ayında yaşanan çöküşün ardından, Nisan ayında Bitcoin’in toparlanma sürecinde rekor düzeyde USDT arzı gerçekleşti. USDT arzında, Bitcoin’in 10.000 dolara tutunmaya çalıştığı son dönemde inanılmaz bir çılgınlık yaşanmaktadır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.