Yatırımcılar Varlıklarını Kripto Paralardan Çekmeye Başladı

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Yatırımcılar Varlıklarını Kripto Paralardan Çekmeye Başladı

11 Mayıs’ta gerçekleşen Bitcoin Halving sonrasında, kripto para borsalarından yüklü miktarda Bitcoin, soğuk cüzdanlara taşındı. Alınan bilgiye göre yarılanma sonrasında aktarılan varlıkların değeri 220 milyon dolara ulaşmış durumda.

Piyasanın önde gelen analiz şirketlerinden biri olan Glassnode’un verilerine göre, 11 Mayıs’ta gerçekleşen yarılanma olayı sonrasında, kripto para borsalarında 24 bin civarında kripto para soğuk cüzdanlara çekildi. Aslında Nisan ayında başlayan bu trend yatırımcıların kripto paralarını ellerinde tutmaları yani hodl yapma eğiliminde bulundukları anlamına gelebilir. İkinci ve daha ilginç bir sebep olarak ise yakın zamanda kripto para borsalarına yapılan siber saldırılar olarak gösteriliyor.

Ayrıca başka bir iddiaya göre ise piyasaya katılan yeni yatırımcılar, kripto paraları alım satım aracı olarak kullanmak yerine, değer saklama aracı olarak kullanmayı daha uygun görüyor.

Kripto para borsalarında tutulan varlıklar güvende mi?

Kripto para topluluğunun her zaman gündeminde olan soruların başında kripto para borsalarının güvenilirliği gelmektedir. Reddit’te yapılan bir yorum ise durumu aslında tam olarak gözler önüne sermektedir. Yapılan yorum şu şekilde;

Anahtarlarınız sizde değilse, paranız da sizin değildir.

Chainalysis’in 2020 kripto suç raporuna göre, son iki yıl içerisinde kripto para borsalarından toplamda 1.1 milyar dolar değere sahip kripto para çalındı.

Kripto para borsalarının işlevselliği ve sağladığı faydalar, elbetteki kripto para kullanan veya yatırımlarını bu yönde değerlendiren kişiler için olmazsa olmaz bir platformdur. Bizim size tavsiyemiz kripto para borsalarını tercih etmeden önce, kendi araştırmanızı yapmanız ve bu doğrultuda tercihinizi yapmanızdır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.