BTC Balinaları Tekrar Harekete Geçti

Sertaç Deniz İçerik Editörü
BTC Balinaları Tekrar Harekete Geçti

Bilinen en zengin Bitcoin cüzdanlarından biri, yüksek miktarda BTC transferi gerçekleştirdi. Bitcoin balinasının BTC’lerini nereye gönderdiği bilinmiyor. Bazı yatırımcılar, transferin nedeni konusunda ipuçları arıyorlar. Yüklü miktarda kripto para işlemlerini takip eden sosyal medya hesabı Whale Alert, yaklaşık 144 milyon dolar değere sahip 14.922 BTC’lik işlemi attığı bir tweet’le duyurdu. İşlemi gerçekleştiren Bitcoin balinası bu işlem için sadece 00003138 BTC masraf ödedi, bugünkü değeri yaklaşık 0,30 dolar.

Bir diğer Twitter fenomeni BitInfoCharts’a göre, cüzdanın sahibi bu BTC’leri bir ay içerisinde düzenli transferlerle biriktirmişti. 5 Nisan tarihinde ilk birikimi olan 85.08 milyon dolar değerindeki 12.380 BTC’sini aldığında, dünyanın en zengin 58. Bitcoin adresi oldu. 13 Mayıs tarihine kadar yaptığı birikimle birlikte on basamak birden atlayarak 48. en zengin olmayı başardı. 13 Mayıs’ta toplamda 12.380 adet Bitcoin’e sahip olmuştu.

Glassnode verilerine göre ise balinalar BTC biriktirmeye devam ediyor. Alınan verilere göre, 1.000 BTC’ye sahip cüzdan sayısı Mart ayından itibaren kısa süreliğine düşüş yaşadığı, ancak piyasanın normalleşme sürecine girmeye başlaması da grafikte görünüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.