Ethereum’daki 5 Milyon Dolar Değerindeki İşlem Ücretini Ödeyene Ulaşıldı

Burak Özcan İçerik Editörü
Ethereum’daki 5 Milyon Dolar Değerindeki İşlem Ücretini Ödeyene Ulaşıldı

Geride bıraktığımız haftanın gündemlerinden olan Ethereum ağındaki yüksek işlem ücretlerinin sırrı çözüldü. Bilindiği üzere bu işlemlerin ilkinde 133 dolarlık ETH transferi için 2.5 milyon dolarlık bir işlem ücreti ödenmişti. Yüksek işlem ücretli işlemlerin ikincisi ise 80 bin dolara yakın bir ETH transferinde alınan 2.6 milyon dolarlık işlem ücretiydi.

Kripto para camiasında bulunan birçok kişi, bu işlem ücretlerini ödeyen kişinin kim olduğunu merak etmişti. İşlem ücretlerini ödeyen kişiye ulaşılarak bu olay çözülmüş oldu.

Blockchain analiz ve güvenlik şirketlerinde olan PeckShield’in açıklamasına göre, yüksek işlem ücretli Ethereum işlemlerinin sahibi Güney Kore merkezinde faaliyet gösteren kripto para alım satım platformu Good Cycle. Good Cycle, PeckShield’in açıklamalarına göre bir ponzi projesi olarak görülmekte ve güvenlik kusurlarından ötürü kolay bir şekilde hacklenebilmektedir. Good Cycle’da HTTPs protokolü bile kullanılmıyor. Bu protokolün kullanılmaması PeckShield’in açıklamalarını doğrular nitelikte.

Good Cycle cephesinden gelen açıklamalarda ise internet sitelerinde tekrarlanan hack saldırılarının olduğunu doğruladı. Good Cycle, bu haberin yayımlanma saatinden birkaç saat önce SparkPool ve Ethermine’a göndericinin kendisi olduğu mesajını belirterek iki adet transfer gerçekleştirdi.

Geçen hafta gerçekleşen bu işlem ücretlerinin birinin ücretini Ethermine alırken, diğer ücreti SparkPool madencilik havuzu almıştı. Ethermine, bu ücreti ilerleyen günlerde madencilere dağıtmayı hedeflerken, SparkPool ücreti bugün dağıtılacağını açıklamıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.