Bitcoin’in 10.000 Doları Geçmesinin Ardından Borsa İşlemleri Artış Yaşadı

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin’in 10.000 Doları Geçmesinin Ardından Borsa İşlemleri Artış Yaşadı

Borsalardaki işlem sayısı, Bitcoin fiyatı 10.000 doları aştıktan sonra inanılmaz bir artış yaşadı. Glassnode’un paylaştığı verilere göre, Bitcoin’in (BTC) yaşadığı son yükseliş trendi ile borsa işlem hacimleri artış gösterdi.

Borsaların yapay olarak şişirilen normal işlem hacimleri, zincir üstündeki aktivite ile gerçek şablonun görülmesini mümkün kılıyor. Bu grafiklerde ivmesel olarak düşüşe eğimli tek veri, borsalardaki mevduat miktarı oldu.

DAI/USDT’de Yüzde 700 Büyüme!

Geçtiğimiz haftalara ait verilere baktığımızda zincir dışındaki işlem hacimlerinde artışın oldukça büyük olduğunu gösteriyor. Örnek verecek olursak, BTC/USD paritesi Nisan ayından beri en büyük yükselişini yaşadı ve yüzde 70 değer kazandı. DAI/USDT paritesi de aynı dönemde yüzde 700’ün üzerinde artış kaydetti.

Bloomberg’e göre Bitcoin’in 12.000 dolar seviyelerini geçebileceği öne sürülüyor. Geride bıraktığımız 24 saatte gerçekleşen büyük yükselişlerle birlikte BTC’nin Aralık 2017’deki rekorunu deneyebileceği iddiaları atılmaya başlandı.

Bir diğer yükseliş yaşayan kripto para birimi Ethereum oldu. Ethereum 330 dolar seviyelerine kadar tırmanarak Bitcoin kadar yankı yarattı. Siz de Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili güncel haberleri takip etmek istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Cointral’e üye olarak anlık fiyat grafiklerine göz atabilirsiniz.

Kripto para sektörü ile ilgili bilgilendirici yazılarımıza blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.