Dolar Risk Altında!

Cointral Marketing Manager
Dolar Risk Altında!

Popüler Hedge Fon yöneticilerinden Ray Dalio, ABD dolarının global rezerv para pozisyonu bakımından büyük tehlikede olduğunu açıkladı.

Bridgewater Associates’ın kurucusu olan Ray Dalio, Amerika Birleşik Devletleri’nin Yeni Tip Koronavirüs pandemisi zamanında ekonomiyi desteklemek adına yaptıklarından dolayı doların küresel rezerv olarak yıllardır sürdürdüğü pozisyonu risk altına girdiğini söyledi.

Ray Dalio, dün yaptığı bir mülakatta hisse senetleri ve altının büyük harcamalardan ve parasal bakımdan gerçekleşen enjeksiyonlardan olumlu açıdan etkilendiğini söylerken, bu gelişmeler doların değerini düşürdüğü gibi ABD’nin mali teşviklerinin limitini test etme amacında ileri bir noktaya gittiği ihtimalinin gündemde olduğunu söyledi.

Dalio, “Çok fazla borç üretimi ve borcun parasallaşması söz konusu.” dedi. Dünyadaki bütün majör para birimleri dolar karşısında değer kazanmayı başardı. Altın, gümüş ve platin gibi değerli metaller yükseldi.

Bitcoin ve diğer kripto paralar ise düşüş eğilimini sürdürmekteler. Altın ile arasındaki korelasyonu olduğu düşünülen Bitcoin, 10.000 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.