Fidelity Raporuna Göre Bitcoin’in Geleceği Parlak

Burak Özcan İçerik Editörü
Fidelity Raporuna Göre Bitcoin’in Geleceği Parlak

Fidelity, son paylaştığı raporunda Bitcoin kullanan ve kullanmayan portföyleri kıyasladı. Fidelity rapora göre, ” Bitcoin kuruluşlar için denemeye değer ” mesajını verdi.

Fidelity Digital Assets, yayınladığı son raporunda portföy yöneticisi olanların birikimlerini Bitcoin’e (BTC) ayırarak, gelirlerini artırabileceklerini gösterdi. Rapora baktığımızda, kurumsal ilginin yakın zamanda BTC piyasa değerini milyar dolar seviyesinde artırabileceğini iddia etti.

Fidelity, bu iddiaları desteklemek amacıyla hisse senedi ve sabit gelir araçları arasında örnek portföylere yer verdi. Daha sonrasında bu portföyler yüzde 1 ila 3 arasında Bitcoin ile çeşitlendirildi. Fidelity’nin oluşturduğu senaryolara göre Bitcoin oranı yüksek olan portföyler, diğer portföyleri geride bıraktığı görülüyor.

Piyasanın diğer kalanı ile düşük ve negatif bir paralellik gösteren varlıklar, portföy yöneticilerine ek olarak fayda sağlamakta. Bir diğer yandan rapor, Bitcoin’in finans sektöründe yaygınlaşması ileride bu paralelliği artırabileceğini ve çeşitlendireceğini belirtmekte.

Gündemle ilgili daha fazla haber ve kripto paraya dair bilgilere ulaşmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve haberler sayfamıza göz atabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.