Bitcoin Alan Milyarderlerin Sayısı Artıyor

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Alan Milyarderlerin Sayısı Artıyor

4.5 milyara yakın serveti bulunan ünlü milyarder Stanley Druckenmiller, Bitcoin (BTC) satın aldığını açıkladı. Bu gelişme ile Bitcoin satın alan milyarderlerin sayısı son dönemlerdeki yükselişine devam etti.

Amerikalı milyarder Stanley Druckenmiller, CNBC’de yaptığı açıklamada Bitcoin’e yaptığı yatırımı duyurdu.

Druckenmiller, altın yatırımının BTC‘ye göre çok daha fazla olduğunu belirtti. Ancak buna rağmen Bitcoin’in performans olarak daha başarılı olabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Altın yatırımının başarılı bir sonuç vermesi halinde Bitcoin’e yaptığı yatırımın daha başarılı olabileceği kanaatinde. Ünlü milyarder, dolarda 3-5 yıl sürmesi beklenen bir düşüş olacağını da vurguladı.

Bloomberg, geçtiğimiz hafta Druckenmiller’ın sözlerini doğrular nitelikte bir veri paylaşarak ünlü milyarderin doların değer kaybına yatırım yaptığını açıkladı.

Forbes verilerine göre Stanley Druckenmiller’ın serveti 4 milyar 400 milyon dolar. George Soros için 2000 yılına kadar çalışan Stanley Druckenmiller, İngiliz Sterlini karşısında büyük kazançlar elde etti.

Druckenmiller’ın haricinde Bitcoin’e geleneksel piyasalardaki tanıdık simalardan büyük katılımlar gerçekleşti. Paul Tudor Jones, geçtiğimiz aylarda BTC satın aldığını duyurmuştu.

Piyasa değeri bakımından liderliği bırakmayan Bitcoin, yazının yayımlanma saatinde 15.336,70$ seviyesinde işlem görüyor. BTC, 2020 yılı boyunca %112 değer kazanmayı başardı. 7.400 seviyelerinde yeni yıla merhaba diyen Bitcoin, 2020 yılında tüm zamanların rekorunu geçmesi konuşulacak derecede artış yaşadı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.