Bitcoin ve Diğer Kripto Paralar Hakkında 7 Soru 7 Cevap

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin ve Diğer Kripto Paralar Hakkında 7 Soru 7 Cevap

Kripto paraların şahı olan Bitcoin ve diğer kripto paralar 2009 senesinden günümüze kadar süren 10 yılda yatırımcıların dikkatini üzerine çekti. Özellikle 2017 senesinde olağanüstü bir yükseliş yaşayan kripto paralar yatırım yapmak isteyenlerin odak noktası olmayı başardı. Ancak yeni bir teknoloji olan kripto paralara alışmak öyle kolay olmadı. Sizlere bu yazımızda Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve diğer kripto paralar hakkındaki akılda kalan soruları cevaplandıracağız. Keyifli okumalar.

İşte Bitcoin hakkındaki 7 Soruya 7 Cevap

1. Bitcoin Nedir? Ne Zaman Çıkmıştır?

Günden güne dijitalleşen dünyamızda Bitcoin, geleneksel sistemlerdeki gibi herhangi bir banka ya da resmi kuruluş ile bağlantısı olmayan bir dijital ödeme sistemi olarak ortaya çıkmıştır. 2008 yılında Satoshi Nakamoto adındaki kimliği belirsiz olan kişi veya kişiler tarafından oluşturulan whitepaper ile duyurulmuştur.

2. Bitcoin’e Güvenilir mi?

Bitcoin’in genel mantığı eşler arası dijital para transferine dayanmaktadır. Blockchain teknolojisinin varlığı ile merkeziyetsiz bir yapı oluşturma özelliğine sahip. Yalnızca alım-satım işlemleri için aracı şirketler mevcuttur.

3. Kripto Paralar Günlük Alışverişlerde Kullanılabiliyor mu?

Son yıllarda iyiden iyiye yaygınlaşan kripto paralar günlük alışverişlerimizde de kullanılmaktadır. Hatta ilk alışveriş pizza siparişi olarak kayıtlara geçmişti. Daha önceden de İnternetin derin tarafı olan Deep Web’de illegal işler için kullanılmıştı. An itibariyle günümüzde birçok kuruluş ve sistemin kullandığı bir sistem haline gelmiş durumda. Yakın bir gelecekte ise çok daha alternatifi olan ödeme yöntemlerinde karşımıza çıkacağı kaçınılmaz bir durum.

4) Bitcoin Nasıl Bozdurulur? Yükselirken Bozdurulur mu?

Yatırım yapmak istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bitcoin ve diğer kripto paralarınızı istediğiniz zaman bozdurabilir istediğiniz satın alabilirsiniz. Bitcoin’i Cointral’den hem nakit olarak hem de kredi kartı ile satın alabilir ve bozdurabilirsiniz. Bitcoin’i dilediğiniz zaman bozdurabilir, dilediğiniz zaman satın alabilirsiniz. Kredi Kartı ile Bitcoin Alma rehberi için linke tıklayabilirsiniz.

5. Altcoin Nedir? Altcoin ve Bitcoin Farkı Nedir?

Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Tether, Cardano, Dogecoin, Monero, Tron ve binlerce altcoin piyasada işlem görmektedir. Bu altcoinlerden bazıları piyasada büyük yer edinmeyi başardı, bazıları kripto para evreninin gereksiz olduğunu ispatlamak amacıyla piyasaya girdi, bazıları kısa bir sürede yok oldu. Bitcoin ve Altcoinlerin birbirlerine paralel olarak benzedikleri söylense de farklı grafik şemaları mevcut.

6) Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin madenciliğini detaylı bir şekilde okumak istiyorsanız “Bitcoin Madenciliği Nedir?” yazımıza göz atabilirsiniz. Kısaca anlatmak gerekirse, Mining işlemi bilgisayar sistemleri aracılığı ile yapılmaktadır. Bitcoin’in toplam üretileceği miktar 21 milyon Bitcoin olarak belirlenmiştir. Günümüzde ise bunun 17 milyonu keşfedilmiştir. Artık Bitcoin mining işlemi 3-4 milyon kaldığından çok daha zorlaştı. Bunun için daha iyi sistemler hazırlamanız gerek.

Kendi evinizde dahi Bitcoin madenciliği yapabilirsiniz ancak bunun için büyük bir masrafa girmeniz gerekiyor.

7. Bitcoin Yasadışı mı? Yasal mı?

Bu soru hakkında da blog sayfamızdaki “Bitcoin’i Yasal Olarak Kabul Eden 6 Ülke” yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bitcoin günümüzde birçok ülke tarafından resmi olarak kabul edilmiş değil ancak yasaklı olarakta dışlanmış değil. Gelecekteki dalga ne olur bilinmez ancak Bitcoin ve diğer kripto paralar hayatımızda gitgide yer edinmeye devam ediyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.