Ethereum Yıllar Sonra 1000 Dolar Seviyesine Ulaşabilecek mi?

Burak Özcan İçerik Editörü
Ethereum Yıllar Sonra 1000 Dolar Seviyesine Ulaşabilecek mi?

Piyasa değeri bakımından Bitcoin‘in ardından ikinci sırada yer alan Ethereum (ETH) 585 doları geride bırakmayı başardı. Ethereum ağının kripto para birimi Ether’in bu denli istikrarlı yükselişi analistleri harekete geçirdi. Analistlere göre Ethereum için belli başlı direnç seviyeleri belirlenmiş durumda.

ETH fiyatındaki önemli direnç noktalarından birisinin 600 dolar olduğu düşünülüyor. Fiyatın 600 dolara ulaşması ile birlikte satışların yaşanabileceği uyarısı yapılmakta.

Ancak analistlere göre bu satışlar Ethereum için iyiye işaret olarak görünüyor. Bu satışlardan sonrasında ETH fiyatının 600 ile 1000 dolar seviyesi aralığına kadar çıkabileceği öngörülüyor. Bu seviyelere ulaşması halinde tüm zamanların en yüksek seviyesi için birkaç direnç seviyesi kalıyor.

Grafik pozitif yönde

Ethereum ağı, son zamanlarda fiyatı etkileyen olumlu gelişmeler yaşadı. 1 Aralık’ta çıkacağı açıklanan Ethereum 2.0 güncellemesi en önemli gelişmelerden biriydi. Bu sayede ETH biriktirmeye başlayan kullanıcıların sayısı da artış gösterdi.

Verilere göre Ethereum balinalarının ETH biriktirdiği iddia ediliyor. Diğer Santiment araştırmacılarının açıklamasına göre ETH fiyatı 500 doları aştığı zaman şu açıklamalarda bulunmuştu:

BTC’nin ayak izlerini takip eden ETH, 29 ayın en yüksek seviyesi olan 509 dolara ulaştı. Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para, en son 21 Haziran 2018 tarihinde bu seviyeyi görmüştü. En fazla Ethereum sahibi olan ilk 10 adres, ETH biriktirmeye devam ediyor. Borsalardaki coin arzı da hesaba katıldığında bu ralli daha da güçleniyor.”

Geri çekilme olabilir

Ünlü trader Michael van de Poppe, 600 dolar seviyesine ulaşılmasının ardından geri çekilme ihtimalinin olduğunun altını çizdi. Bu durumun gerçekleşmesi, birçok analist için 1000 dolara giden yolu işaret ediyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.