Joe Biden’ın Yaklaşımı Bitcoin’i Doğrudan Etkiler

Burak Özcan İçerik Editörü
Joe Biden’ın Yaklaşımı Bitcoin’i Doğrudan Etkiler

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin ile ilgili ABD’nin net olması gerektiğini düşünüyor. Mike Novogratz’a göre ABD, Başkanlık Seçimi’ni kazanan Joe Biden ve yönetiminin kripto paralara daha açık düzenlemelerde bulunmasının doğru olacağını düşünüyor.

CNBC’nin bir yayınına katılan Novogratz, Bitcoin piyasasında yaşanan boğa piyasasının Capitol Hill’den yapılan kripto para karşıt açıklamalara karşı dirençli olduğunu açıkladı:

Bu boğa piyasasının ne kadar güçlü olduğunu kanıtlıyor […] Sistem hakkında çok şey konuşuyorlar ama aslında onu etkilemiyorlar.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılması, kripto para piyasası için oldukça zor geçen bir süreç oldu. Geçtiğimiz hafta mali suçları engelleme mekanizmasını kontrol eden departman, saklama işlemi için cüzdanların şeffaflığı konusunda yeni önerilerde bulundu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından XRP hakkında açılan dava son günlere bomba gibi düşen bir gelişme oldu.

Novogratz’a göre, kripto para yasalarının ABD’deki yenilik akımını engelleyeceğine, Çin gibi rakip ülkelerin hakimiyeti ele geçireceği düşüncesine inanıyor.

CNBC ile gerçekleştirdiği röportajda Novogratz, kripto yasalarının istenmeyen sonuçları olabileceğini dile getirdi ve sözlerini şu şekilde noktaladı: “denizaşırı kripto sektöründe meydana gelen pek çok harika şeyin burada gerçekleşmesine engel olacak

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.