Financial Times’tan Bitcoin’e Övgü

Burak Özcan İçerik Editörü
Financial Times’tan Bitcoin’e Övgü

Bitcoin (BTC) dünya genelinde ana akım medyada gündem olmaya başladı. Ekonomi sektöründe önemli bir yer edinmiş olan Financial Times, BTC fiyatını manşet olarak okuyucuları ile paylaştı.

Bitcoin, 2021 yılında büyüyüşüne devam ediyor. Financial Times’ın bugünkü kapağında Bitcoin fiyatının 30,000$’ı aştığı yer alıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, 34.000$ seviyesinin üzerine çıktığı anlatan gazete, 2020 yılında yüzde 250’den fazla kazanç sağladığını vurguladı.

Financial Times ekibine göre 2021’in ilk günlerinde yüzde 10’dan fazla değerlenen Bitcoin için baş döndürücü tabirini uygun gördü.

Financial Times haberinde Bitcoin fiyatının düzeltme görme ihtimaline de vurgu yapıldı. Bitcoin’in üç yıl önceki boğa piyasasının ardından hatırı sayılır biçimde fiyat çöküşü yaşadığını yazan gazete, benzer durumun tekrarlanma ihtimalini hatırlattı. 

2020 yılının Kasım ayında tüm zamanların rekorunu geçen Bitcoin için ekonomist Nouriel Roubini’nin “saf spekülatif bir varlık ve temel değeri olmayan bir balon” değerlendirmesi de haberde yerini alan detaylardandı.

Kurumsal ilgideki artış Bitcoin’i uçurdu

Dünyaca ünlü popüler yatırımcıların kripto para merkezli finansal riskten korunma fonlarına ilgi duyduklarını yazan gazete, analistlerin fiyattaki yükselişin kurumsal ilgideki artışla paralel olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Bitcoin’in, birçok varlık sınıfını geride bıraktığı da haberde geçen detaylardan.

S&P500 borsa endeksinin yüzde 16, altının yüzde 25 yükseliş yaşadığını belirten Financial Times, Bitcoin’in ise 2020 yılında yüzde 305 artış yaşadığını belirtti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.