Bitcoin Son 5 Ayda İlk Defa Bu Fiyatı Gördü!

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Bitcoin Son 5 Ayda İlk Defa Bu Fiyatı Gördü!

Bitcoin fiyatı 23 Ekim 2019 tarihinde kısa süre içinde 500 dolar düştü, piyasalar ani bir sarsıntıyla düşüş trendine girdi.

Kripto para piyasasına günlük genel bakış. Kaynak: Coin360

Bitcoin uzun süredir tutunduğu 8.000 dolar bandından düştü!

Bitcoin 7 günlük fiyat tablosu. Kaynak: Coin360

Coin360 verileri ile Bitcoin yatırımcılarının çarşamba günü yaşadığı panik hareketleri kaydetti, BTC/USD paritesi 5 dakika içinde 7.950 dolardan 7.450 dolara kadar düştü.

Düşüşün kesin sebebi kesin olarak bilinmezken ani hareketler sonucu paniğe kapılan satıcının hareketlerinin fiyat üzerindeki olumsuz etkisi Coin360 verileri üzerinden net bir şekilde görülmektedir.

Daha önce bildirdiğimiz üzere bildirdiği üzere, BTC/USD paritesi salı günü yükselme eğilimine girmişken, 8.300 doları geçememiş, tekrar toparlamadan önce geçici olarak 7.000 dolar seviyelerine dönmüştü.

O zamandan beri yaşanan kazanımlar kaybedilmiş durumda, Bitcoin Mayıs ortasından beri görmediği 7.500 USD seviyelerine geri döndü.

Altcoin’lerde kayıp büyük!

Bitcoin’deki büyük düşüş diğer kripto paraları da etkiledi. Piyasa değeri en yüksek 20 kripto para birimine baktığımızda %6 ila %8 arası bir düşüş gözlenmekte.

Kripto para piyasasındaki toplam değer kaybı ise çok ciddi. Geçtiğimiz hafta 219 milyar dolar seviyelerinde olan toplam piyasa değeri 10 milyar dolar gibi ciddi bir değer kaybına uğrayarak 209 milyar dolara geriledi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.